• 19/04/2024

Vlaams Muziek Theater Heist-op-den-Berg trekt langs zalen met operette Gravin MaritzaV

HEIST-OP-DEN-BERG – In 1973 werd in Heist-op-den-Berg een operettegezelschap opgericht met als doel elk jaar een operettevoorstelling op de planken te brengen en dit integraal in het Nederlands. De Heistse Operette Kring was geboren.

Ondertussen is dit gezelschap uitgegroeid tot het populairste operettegezelschap van de Benelux en trad men op in België, Nederland en Frankrijk. Zij gaan sinds vorig jaar verder onder de naam ‘Vlaams Muziek Theater’, afgekort VMT.

Naast hun jaarlijkse operetteproducties richten zij ook heel wat concerten in. En hiervoor durft men beroep te doen op buitenlandse artiesten zoals Peter Minich, Karin Pagmar. De laatste jaren komen Jozsef Bozso en Trixi Teremi regelmatig uit Hongarije overgevlogen.

De operette Gravin Maritza vertelt het verhaal van een Hongaarse gravin, een adellijke landeigenares met financiële problemen.

 Om haar landgoed te redden, stemt ze ermee in om te trouwen met een welvarende zakenman. Maar al snel wordt ze verliefd op een charmante jongeman genaamd Tassilo.

 Het wordt nog ingewikkelder wanneer blijkt dat Tassilo al verloofd is met een andere vrouw.

Ter gelegenheid van zijn 50-jarig bestaan brengt het Vlaams Muziek Theater deze prachtige en overbekende operette van Emmerich Kálmán.

 Dit is een productie die elke operetteliefhebber zal bekoren. Met aanstekelijke muziek, levendige dansnummers en een romantische en luchtige verhaallijn weet Gravin Maritza het publiek immers al sinds de première in 1924 te betoveren.

Emmerich Kálmán was een bekend Hongaars componist van operettes in de vroege twintigste  eeuw en wordt beschouwd als één van de belangrijkste vertegenwoordigers van het zogenaamde Zilveren Tijdperk van de Weense operette.

 Naast Gravin Maritza schreef hij ook andere beroemde operettes, waaronder Die Csárdásfürstin en Die Zirkusprinzessin.

De operette gaat op zaterdag 27 januari in première in Heist-op-den-Berg. Nadien volgen daar nog vijf voorstellingen. Op zondag 7 april komt men naar Bornem. Meer info vind je hier

Maurits WOUTERS

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten