• 23/06/2024

Vlaams Belang-fractieleider: ‘Neem je ontslag? Goed. Dan moet ik je niet buitensmijten.’

GEEL – Goed gevulde agenda gisteravond op de gemeenteraad van Geel met zeventien gewone agendapunten, veertien interpellaties, vijf mondelinge vragen en nadien nog een besloten vergadering. Maar ‘de’ quote van de avond mochten we toch noteren bij het ontslag van gemeenteraadslid Patrick Graux  uit de Vlaams Belang-fractie.

Graux nam, samen met twee andere gemeenteraadsleden, in 2017 al ontslag uit de N-VA-fractie. Eén van de redenen was dat zij niet langer als ‘ja-knikkers’ in de raad wilden zetelen. Na de verkiezingen sloot hij aan bij de Vlaams Belang-fractie waaruit hij nu ontslag neemt om opnieuw als zelfstandige in de raad te gaan zitten.

Graux: ‘Ik voelde me niet thuis in het Vlaams Belang. Op geen enkel gebied. Na deze legislatuur trek ik naar de kiezer onder de benaming Geels Belang. Ik ben trouwens de vorige keer ook met mijn eigen partij verkozen. Ik ben enkel met het Vlaams Belang in kartel gegaan. Maar die partij heeft teveel punten waar ik niet akkoord mee ga. Wat ik vond dat moest gebeuren moest verborgen blijven volgens de leiding van het Vlaams Belang.’

‘Het werken werd mij onmogelijk gemaakt. Vlaams Belang is geen partij die op een eerlijke en transparante manier aan politiek doet. Ik wil niet aan anti-politiek doen. Ik wil een partij waarbij iedereen welkom is en voor mij staat het Geels Belang voorop. Vlaams Belang Geel is teveel afhankelijk van de nationale partijleiding, waarbij alleen egoïsme, baantjesjagerij en zelfbevordering tellen.’

Fractieleider Ivan Wartel (zie foto) was kort in zijn repliek. ‘Het pleit voor Patrick dat hij de eer aan zichzelf heeft gehouden. Het spaart me werk want zo moet ik hem niet buitensmijten. Vlaams Belang en Geels Belang hebben geen enkele voeling. Wij willen dan ook niks te maken hebben met de zaken die Graux op Facebook post.’

Edwin MARIËN

Foto Vlaams Belang

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten