• 20/06/2024

Vlaaikeswandeling in Lier, werken ter hoogte van Broekstraat (Heist) gestart

LIER – Na de succesvolle eerste editie vorig jaar (zie foto) is het tijd voor de twee Lierse Vlaaikeswandeling. Vorig jaar grepen 1 700 deelnemers de kans om Lier op een andere manier te leren kennen. Dit jaar hoopt de organisatie op een nog grotere opkomst.

Op zondag 23 oktober kan je tussen 8 en 14 uur starten aan de Atletiekpiste, Aarschotsesteenweg 3. Er is voor ieder wat wils: een rolstoelvriendelijke wandeling en een leuke speurtocht van zes kilometer of een langere wandeling van elf, zestien of 23 kilometer. De Lierse sportraad en de medewerkers van het Heilig Hartziekenhuis staan in voor de organisatie. Alle opbrengsten gaan naar het oncologisch centrum van het ziekenhuis. Deze opbrengsten worden integraal besteed aan de patiënten: van oncobrood over gelhandschoenen tot een cultureel evenement. Voor vijf euro maak je een fijne wandeling én steun je een lokaal goed doel. Inschrijven doe je ter plaatse. De eerste 1 000 deelnemers krijgen er een gratis Liers Vlaaike bovenop. Info: https://sporten.uitinlier.be/

Van donderdag 3 tot en met dinsdag 22 november vindt op de Grote Markt, het Zimmerplein en de Gasthuisvest opnieuw de Novemberfoor plaats.

De foor biedt een verscheidenheid aan attracties. In totaal worden 62 foorinstellingen verwacht. Naast de klassiekers als molens, schietkramen, vissers- of andere spelen en lunaparken kan je bij de vele eetkramen op de Novemberfoor terecht voor caracoles, frietjes, smoutebollen, warme rek, snoep, wafels, hamburgers en ander zoet of zout. Info: https://visitlier.be/nl/novemberfoor.

Vandaag werd het startschot gegeven voor de werken aan de toekomstige rotonde ter hoogte van de Broekstraat in Heist-op-den-Berg.

David Geerts (PRO Heist), schepen van openbare werken: ‘De aanleg van de rotonde heeft verschillende doelstellingen. Zo vormt de realisatie van de rotonde aan de Broekstraat de eerste stap in de aanleg van de Oostelijke Rondweg. Die moet de ongewenste verkeersstromen uit het centrum houden. Daarnaast is ook de veiligheid voor fietsers een belangrijke doelstelling. Er worden veilige dubbelrichtingsfietspaden aangelegd aan de rotonde, die aansluiten op het bestaande fietsnetwerk. Verder worden tijdens de werken de bovenbouw, de riolering en open grachten aangelegd voor een goede afwatering en waterhuishouding van de omgeving. ‘

De werken verlopen in zeven verschillende fases. Fietsers kunnen tijdens de volledige duur van de werken door. Tijdens fase één, die loopt tot in november, worden de rioleringskokers dwars over de Broekstraat aangelegd. Daarnaast gebeurt ook de aanleg van de weg richting toekomstige rondweg. Tijdens de aanleg van de kokers, vermoedelijk van vrijdag 21 tot en met vrijdag 28 oktober, is de Broekstraat onderbroken. De grote omleiding gebeurt via Hallaar en Itegem voor het verkeer komende van Wiekevorst. Verkeer komende van Heist-centrum wordt omgeleid via Booischot. De Herentalsesteenweg blijft in deze fase wel open in beide richtingen. De vermoedelijke einddatum van de werken is voorzien rond het bouwverlof van 2023. Dat is echter afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de weersomstandigheden. De kostprijs van de werken bedraagt 1 679 239,68 euro. Info: www.heist-op-den-berg.be/mobiliteit. (EM / Foto Stad Lier)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten