• 14/06/2024

Visvergunning aanvragen en nieuwe fietszone in Nijlen, Lier zoekt sportkampioenen

NIJLEN – Lokaal bestuur Nijlen timmert verder aan een verbetering van de online dienstverlening. Actueel daarbij is het groot aantal mensen uit Nijlen en andere gemeenten die hun visvergunning vernieuwen of die er voor het eerst één kopen. Dat kan voortaan helemaal online, zowel voor dagvergunningen als voor jaar- en weekvergunningen. Dat kan op https://be.ticketgang.eu/orgFrameSaleNew.php?org=12150# Wie een ander attest, document of product nodig heeft, maakt daar eerst online een afspraak voor via https://nijlen.mijnafspraakmaken.be.

De omgeving van de nieuwe velden van KFC Nijlen en de pendelparking aan de Molenstraat wordt een fietszone. Een fietszone is een fietsvriendelijk gebied dat bestaat uit een netwerk van fietsstraten die met elkaar zijn verbonden.

Burgemeester Paul Verbeeck (CD&V): ‘Na de aanleg van de nieuwe pendelparking en de herinrichting van de Molenstraat zelf met een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur aan het verkeersplateau, is dit een volgende stap in het aangenaam maken van de omgeving voor alle weggebruikers. Met de nieuwe voetbalvelden, een nieuw looppad en een speeltuin is het recreatieve gedeelte van het Woon-bal project al ver gevorderd. Om het veilig te houden, komt daar een fietszone. Ook parkeren op de straat mag niet meer in enkele straten.’

De maximumsnelheid in een fietszone is 30 kilometer per uur voor alle weggebruikers. In een fietsstraat is het verboden om fietsers in te halen en moeten alle gemotoriseerde voertuigen altijd achter de fietsers blijven. Enkel prioritaire voertuigen (met sirene en zwaailicht) mogen fietsers inhalen. Fietsers gebruiken dus de volledige breedte van (hun deel van) de rijbaan. In een eenrichtingsstraat gebruiken ze de volledige breedte van de rijbaan. In tweerichtingsstraten gebruiken fietsers de rechterhelft van de rijbaan. Fietsers mogen auto’s wél links inhalen. Als auto’s stilstaan, mogen fietsers ze ook langs rechts voorbijrijden. Het gaat over deze (delen van) straten: Doelstraat, Molenerf, Voetbalstraat, Molenstraat: ter hoogte van huisnummer 14, Molenstraat: ter hoogte van de spooroverweg, Doorsteek Molenstraat – Koningin Astridlaan: ter hoogte van de Molenstraat, Ophoven: ter hoogte van de Kesselsesteenweg (N13), Voetbalstraat: ter hoogte van de Goorstraat, Doorsteek Goorstraat – voetbal: ter hoogte van de Goorstraat, Doorsteek Graanweg – Loze Bareel: ter hoogte van de Loze Bareel, Doorsteek Loze Bareel – voetbal: ter hoogte van de Loze Bareel.
Waar mag je niet op de straat parkeren? Molenstraat: ter hoogte van het kruispunt met de Kapellebaan, Molenstraat: ter hoogte van het kruispunt met de Kesselsesteenweg (N13), Graanweg: ter hoogte van de in- en uitrit van de voetbalparking .

Heel wat Lierenaars zetten vorig jaar mooie prestaties neer in hun sporttak. Op vrijdag 3 maart vieren de stad en de sportraad de sportkampioenen van 2022. De provinciale, Vlaamse en (inter)nationale kampioenen worden gevierd. Er gaat een bedankje naar sportieve vrijwilligers en de jongere, de sportploeg en de sportfiguur van het jaar worden bekendgemaakt. Werd je zelf kampioen of ken je iemand die een sportieve titel behaalde in 2022? Laat het weten voor zaterdag 14 januari. Zowel leden van sportverenigingen als individuele sporters komen in aanmerking. Het registreren van de kampioenen kan via https://sporten.uitinlier.be/nieuws/nacht-van-de-sport-kampioenen-2022. (EM / Foto Gemeente Nijlen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten