• 20/05/2024

Vijf nieuwe wandelingen door Zoersel, Lille, Zandhoven, Malle en Ranst

MALLE – Toeristisch samenwerkingsverband Land van Playsantiën lanceert een winterwandelpakket. Het pakket bevat naast vijf prachtige wandelingen doorheen Zoersel, Lille, Zandhoven, Malle en Ranst ook een heel wat lokaal lekkers.

Land van Playsantiën is een toeristisch samenwerkingsverband tussen de gemeenten Lille, Malle, Ranst, Zandhoven en Zoersel dat in 2005 werd opgericht. Het doel van Land van Playsantiën is om het toerisme en de recreatie in de vijf gemeenten te bevorderen door eigen activiteiten te brengen en de werking op gemeentelijk niveau te versterkten. Gekende jaarlijkse activiteiten van Land van Playsantiën zijn onder meer het winterwandelen, het fietsvierluik en het culinair wandelen en fietsen. Net zoals alle andere jaren werkt Land van Playsantiën ook dit jaar enkele prachtige winterwandelingen uit. Anders dan vorige jaren zullen wandelaars niet op een vaste dag in Malle, Zoersel, Lille, Ranst en Zandhoven kunnen wandelen met proevertjes onderweg. De Toeristische vzw werkte een coronaproof alternatief uit waarbij geïnteresseerden via www.landvanplaysantien.be hun winterwandelpakket op voorhand kunnen bestellen.

In het pakket, dat twintig euro kost, zitten proevertjes uit alle vijf de gemeenten die deel uitmaken van het Land van Playsantiën én vijf verschillende wandelingen. Zo kunnen deelnemers zelf kiezen wanneer ze aan de koekjes, chocolaatjes en al het andere lekkers van lokale handelaars beginnen en wanneer ze al die calorieën er weer af wandelen met de uitgestippelde routes.  Wie graag een pakket bestelt, kan dat doen tot en met zondag 24 januari via www.landvanplaysantien.be. Het pakket afhalen kan gedurende heel de maand februari op een afhaalpunt in Malle, Zoersel, Ranst, Lille of Zandhoven.

In samenwerking met de lokale middenstandverenigingen organiseerde één van de vijf gemeenten, Malle, in december een kerstetalagewedstrijd. Bedoeling was dat lokale  handelaars hun winkeletalage met het oog op de kerstperiode niet alleen extra sfeervol  inrichtten, maar ook bijkomende verlichting zouden voorzien om zo een bijdrage te leveren  aan #zorgvoorlicht. Een jury duidde unaniem Café Lunettes aan als winnaar.

In totaal namen vijftien handelszaken deel aan de kerstetalagewedstrijd. Een  jury bestaande uit de schepen lokale economie, de ambtenaar lokale economie, en een bestuurslid  van respectievelijk middenstand Oostmalle en middenstand Westmalle trok tussen 5 en 20 december langs alle deelnemende handelszaken om er de sfeer in de etalages op te snuiven.

De  etalages van De Comme, Den Bollenwinkel en Elli’s vielen zeer in de smaak, maar Café Lunettes  (zie foto) ging met de hoofdprijs aan de haal. Schepen voor lokale economie Dries Van Dyck (DBM): ‘Elisabeth Aerden liet met haar team de creativiteit de vrije  loop, dook in haar etalagespullen en in de kleren van haar zoon die in het buitenland zit en liet een mooi kerstlandschap op doek drukken. Ze creëerde daarmee een schitterende etalage om bij weg te dromen.’ Naast een oorkonde ‘mooiste kerstetalage 2020′ krijgt Café Lunettes ook een cadeaubon van 100 euro om te besteden bij Malse ondernemers én 100 euro om te schenken aan een goed doel naar  keuze. De foto’s van de deelnemende etalages vind je op www.malle.be/etalagewedstrijd.  (EM – op de foto Carine Segers, Hasse Callebaut, Greet Van den Corput en Elisabeth Aerden van Café Lunettes (links) en Dries Van Dyck (rechts, cc Gemeente Malle).

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten