• 14/06/2024

Vijf maanden lang valt er elke week wel iets te beleven in Het Steen

ANTWERPEN – Bij de start van de paasvakantie geeft stad Antwerpen het startschot van het nieuwe beleefprogramma in en rondom Het Steen. Het programma omvat vier nieuwe themawandelingen over de geschiedenis van Antwerpen, een heuse marsepeinwedstrijd, bezoek van een poppentheater en er zijn nieuwe kunstwerken te bewonderen. Het Steen vormt nog steeds de uitvalsbasis bij uitstek voor een bezoek aan Antwerpen en met dit programma zet de stad verder in op de beleving voor bezoekers en Antwerpenaren.

Bezoekers kunnen elk weekend tot eind augustus aansluiten bij één van de vier nieuwe themawandelingen, samengesteld door professionele Antwerpse gidsen. Tijdens de spelwandeling ‘Fabels of legendes’ moeten deelnemers de leugens van de gids proberen achterhalen. Wie meer over het duistere verleden van de burcht wil weten, kan kiezen voor de spannende spookwandeling ‘Dolende zielen’.

Verder is er ook nog de historische wandeling ‘DNA van ’t stad’ langs het heden en verleden van Antwerpen en tot slot is er ook een boeiende rondleiding doorheen The Antwerp Story: ‘800 jaar wereldklasse’. Alle tours zijn beschikbaar in het Nederlands en Engels. Inschrijven kan op voorhand of ter plaatse in het Visitor Center en de wandelingen zijn zowel individueel als voor groepen toegankelijk. Info en reservatie via www.hetsteen.be.

Op de tweede verdieping van Het Steen loopt nog tot maandag 24 april de Expo Marsepein, opgezet door Antwerpen Koekenstad in samenwerking met Massepain Sleeubus. Het Antwerps bedrijf bestaat dit jaar 100 jaar. Tijdens de mini-tentoonstelling komen bezoekers meer te weten over de geschiedenis, fabricage en toepassingen van Antwerpse marsepein.

Tot en met vrijdag 21 april kan iedereen die wil deelnemen aan een heuse boetseerwedstrijd in marsepein, helemaal in thema ‘Beestig Lekker’ van de Erfgoeddag dit jaar. Deelnemers kopen de expobox in de Antwerp City Shop met vijf euro korting, boetseren thuis een eigen diertje en sturen een foto van hun creatie naar het wedstrijdadres.

Een jury van bekende Antwerpse patissiers beoordeelt vervolgens de inzendingen. Op de Erfgoeddag, zondag 23 april, wordt de winnaar bekend gemaakt en beloond met een prijs. Info: www.antwerpenkoekenstad.be.

Het Steen zal binnenkort ook enkele kunstwerken met Antwerpse link tonen. Zo zal het schilderij ‘Een dame op de Vismarkt te Antwerpen’ van Adriaen Van Utrecht en Marten Pepijn uit het Rubenshuis vanaf midden april in de leesruimte te bezichtigen zijn.

Het Steen vormt de ideale plek om dit zeventiende-eeuws markttafereel te tonen, omdat de oude vismarkt waar vroeger vis verkocht werd vlakbij de burcht lag.

Tijdens het Antwerp Art Weekend, van vrijdag 18 tot zondag 21 mei, zullen er in dezelfde ruimte ook enkele moderne en speciaal voor Het Steen ontworpen kunstwerken een plek krijgen en dit tot het begin van de zomervakantie.

Tijdens het Pinksterweekend, op zaterdag 28 en zondag 29 mei, brengt het poppentheater Mirantibus twee keer per dag een ontroerende voorstelling over het Antwerpse verhaal Nello en Patrasche. ​ Info binnenkort op www.hetsteen.be.

Koen Kennis (N-VA), schepen voor toerisme: ‘Het Steen heeft zichzelf op amper anderhalf jaar tijd op de kaart gezet als bezoekerscentrum, en dat is een hele verwezenlijking als je weet dat het jarenlang leeg stond. Nu bruist het van het leven.’ (EM / Foto Lucid)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten