• 23/06/2024

Vijf keer straattheater in Antwerpen, straks radio-uitzending op Grote Markt

ANTWERPEN – Op twee zondagen in juni en drie zondagen in september kan je straattheater bewonderen op verrassende pleinen en parken in Antwerpen tijdens Sinjor Circo. Het straatfestival is dit jaar al  aan haar vierde jaargang toe.

Femke Meeusen (Groen), districtsschepen voor cultuur:  ‘Sinjor Circo zorgt voor spektakel in je eigen buurt. We zijn fier dat vier voorstellingen voor het eerst in onze stad spelen: ‘Jump Cut’ van Double Take Cinematic, ‘To Bee Queen’ van Lady Cocktail, ‘US’ van Company Midnight en ‘Barrière’ van Sur Mesure. Net zoals tijdens de septembereditie van vorig jaar zullen de toeschouwers het straattheaterfestival op een coronaproof manier kunnen beleven zonder dat de unieke sfeer van Sinjor Circo verloren gaat.

De volledig nieuwe voorstelling ‘Jump Cut’ speelt voor het eerst in Antwerpen op zondag 13 juni in de Schijfstraat. Twee acrobaten hebben aan een zetel en een lamp voldoende om een unieke show te brengen tussen de Braemblokken op het Kiel. Uptime brengt een burlesk circusspektakel dat je meeneemt naar de swinging twenties.  De natuur wordt bedreigd, maar de mannen van B.V. Natuur snellen te hulp met hun kraanwagen. Een rit vol slapstick op zondag 20 juni in de Santiagostraat. Daarna vecht League & Legend het uit op de grasmat. Ze zijn gewapend met polsstokken en tape. De zeepbellenman op stelten verrast en betovert iedereen met de grootste en kleurrijkste zeepbellen op Luchtbal.

In september komt de Sinjor Circo karavaan nog drie keer naar district Antwerpen: op zondag 5 september naar het Frederik Van Eedenplein op Linkeroever, op zondag 12 september naar de Konijnenwei in de Brusselstraat en op zondag 19 september in het Harmoniepark in de Koningin Elisabethlei.

De Sinjor Circo voorstellingen zijn gratis. Elke zondag spelen er twee nieuwe voorstellingen. Beide voorstellingen spelen in twee tijdsblokken: blok 1 van 13 tot 15 uur (deuren openen om 12 uur) en blok 2 van 16 tot 18 uur (deuren openen om 15 uur). Reserveren is niet nodig. Kom op tijd. De plaatsen zijn beperkt. Per tijdsblok is er een maximumcapaciteit van 400 toeschouwers. Op 13 juni is dat 250 toeschouwers per tijdsblok. Het dragen van een mondmasker is verplicht.

Vorige week hielden Inka van Apulleke en Dimitri van Bonaparte hun kledinglabel Bonaparte by Apulleke boven de doopvont (zie foto). Een unieke samenwerking. Fashion, horeca, muziek (door de interactieve spotify lijst) , bruggen bouwend en samenwerking voorop… Dat ontging ook de Antwerpse politici niet. Zowel schepen van Toerisme en middenstand, Koen Kennis (N-VA) als toekomstig Schepen van economie, marketing en communicatie en publiek domein Erica Caluwaerts (Open Vld) dragen dit initiatief een warm hart toe.

Vanmiddag, om 14 uur, zetten zij hun actie extra kracht bij door een online en fysieke radiouitzending te maken waarmee de horecazaken op de Grote Markt de heropening van de terrassen vieren en de zomer 2021 definitief inzetten.  De organisatoren geven aan garant te staan voor feestelijke ambiance, en ontvangen behalve de lokale horecauitbaters ook vaste klanten, voorbijgangers. Aan de schepenen wordt gevraagd welke song zij op hun shirt willen. De opname vindt plaats op het terras van Bonaparte, Grote Markt  21, 2000 Antwerpen. (EM / Foto Bonaparte)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten