• 12/07/2024

Vieux Nouveau is de nieuwe jenever van De Poldernaar uit Antwerpen

MORTSEL – Vieux Nouveau is de doorstart van een distilleerderij anno 1903 van de familie Van Rillaer, beter bekend als de familie achter de Poldernaar van weleer.

In 1903 startte Felix Van Rillaer een distilleerderij nadat hij zich bij toenmalig stoker Neefs opgewerkt had tot meester-distillateur en geen loonsopslag van 0,50 Belgische frank kreeg.

Vier generaties en 115 jaar lang werd er gestookt. Eind 2017 sloeg het noodlot toe en werden de boeken neergelegd: het slechtst mogelijke laatste hoofdstuk van een geweldig verhaal.

Na herbronning werd het verhaal waaraan Felix begon, verder geschreven. Tom de achterkleinzoon was van kinds af aan gebeten door de microbe van het distilleren, het artisanale karakter en het vakmanschap.

Hij ontmoette iemand met dezelfde passie en drive: Kenneth Van Heurck. Ze werkten een duidelijke opdracht uit: zoveel mogelijk likeuren, elixirs, kruidenbitters, jenevers, … maken als weleer.

Dit met alle respect voor de traditie en op dezelfde artisanale wijze als hem aangeleerd werd door zijn vader, waarbij massaproductie niet de prioriteit is.

Kleinschalig, streekgebonden, oer-Vlaams met kwaliteit, deskundigheid en liefde voor het vak en het product voorop.

Alle kennis en knowhow van toen werd afgestoft, afgestookt en in een nieuw jasje gestoken. Via de foto met overgrootvader Felix merk je dat het oude met alle respect wordt omarmd door het nieuwe of het nieuwe kijkt mee naar het oude hoe het moet.

De vroegere spirits worden op identieke wijze, maar onder een nieuwe vlag vervaardigd. Zo dekt het concept Vieux Nouveau de volledige lading.

U kan alles uitgebreid nalezen op de website (www.vieuxnouveau.be) en via de socials.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten