• 27/05/2024

Vierde concert van Zuidrand Klassiek! was weerom een groot succes

EDEGEM – Donderdagavond vond in het unieke kader van de Sint Antoniuskerk te Edegem het vierde concert plaats in het kader van Zuidrand Klassiek! 2023 – 2024.

Het trio Aries bracht in deze ‘Schubertiade’ gevarieerd werk van de Oostenrijkse componist Franz Schubert (Wenen 1797 – 1828). Het Trio Aries, opgericht in 2018, winnaar van de prestigieuze Supernova Kamermuziekwedstrijd in 2020, speelde in een bezetting met violiste Alice Van Leuven, celliste Amy Norrington en pianist Wouter Valvekens. Alle muzikanten werden individueel opgeleid aan drie wereldvermaarde instituten in Europa. De pianotrios van Schubert behoren tot de absolute hoogtepunten van de romantische muziek. De uitvoerders wisten hun muzikale virtuositeit perfect te synchroniseren. Hun enthousiaste speelstijl en inleving maakten, samen met de mooie akoestiek van de kerk, het geheel tot een streling voor elk luisterend oor. De spontane staande ovatie aan het slot van het concert was dan ook meer dan verdiend.

Zuidrand Klassiek! is een reeks van zeven concerten in zeven gemeenten van de Antwerpse Zuidrand, georganiseerd door de Cultuurregio Zuidrand.
Voor de achttiende jaargang van deze concertreeks zochten de cultuurdiensten van de zeven deelnemende gemeenten, in samenwerking met Orfeoproducties, opnieuw een inspirerend, hoogstaand en gevarieerd programma van klassieke kamermuziek uit. Het volgende concert van Zuidrand Klassiek! gaat door op 29 februari in de Sint Martinuskerk in Kontich.                               Ivo VAN DE KORPUT    (Foto’s: Ivo van de Korput)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten