• 17/07/2024

Vierde autodeelbedrijf voor de stad, Brazilië steekt Antwerpse douane handje toe

ANTWERPEN – De erkenningsaanvraag van de commerciële autodeelorganisatie Miles Mobility is goedgekeurd door stad Antwerpen. De deelwagens zullen er later dit jaar neerstrijken.

Miles Mobility is een autodeelbedrijf dat in 2017 startte in Berlijn en ondertussen de grootste Duitse aanbieder van autodelen is geworden. Ze zijn actief in acht Duitse steden en willen nu uitbreiden naar het buitenland. Gent is sinds vandaag de eerste stad buiten Duitsland waar ze hun deelwagens aanbieden. Later dit jaar, zodra er voldoende voertuigen beschikbaar zijn, zullen ze ook uitbreiden naar Antwerpen en Brussel.

Miles Mobility rekent een prijs per gereden kilometer, in plaats van per minuut, om tijdsdruk bij bestuurders te voorkomen. Ook alternatieve formules zijn mogelijk, zoals uur- en dagtarieven. Zodra de uitbreiding naar Antwerpen en Brussel is afgerond kunnen ook city-to-city trips plaatsvinden: enkele reizen van de ene stad naar de andere. Deze nieuwe vloot deelwagens vormt een uitbreiding op de bestaande autodeelsystemen in Antwerpen, met als andere commerciële aanbieders Cambio, Poppy en GreenMobility. Sinds 2017 is dit aanbod fors toegenomen in de stad. Een groter aanbod aan deelauto’s werd steevast gevolgd door een hoger aantal gebruikers. Momenteel zijn er 752 commerciële deelwagens met 47 348 gebruikers in Antwerpen.

De Braziliaanse douane gaat haar collega’s in België en Nederland – vooral die in Antwerpen en Rotterdam – helpen. De Belgische en de Nederlandse Douane zullen met Brazilië scanbeelden uitwisselen, om zo drugssmokkelaars nog sneller in de gaten te krijgen. Dat is de uitkomst van een bezoek van de hoofden van de Belgische en Nederlandse Douane, aan Brazilië en Paraguay. Samen wisselden ze kennis en informatie uit met de douanediensten van de Zuid-Amerikaanse partnerlanden.

Samen met de Braziliaanse Douane intensiveren België en Nederland de jacht op drugssmokkel door nauwere samenwerking. De Braziliaanse Douane onderschept steeds meer drugs voor beide Europese landen. Dit komt doordat de drie landen al enkele jaren intensief samenwerken om drugssmokkel tegen te gaan. Met de Braziliaanse douaneadministratie zijn er afspraken gemaakt over meer samenwerking op het vlak van het uitwisselen van en het delen van kennis over scanbeelden. De Douane wil scanbeelden beschikbaar stellen zodat algoritmes kunnen worden ontwikkeld waardoor de beeldherkenning van containers in de toekomst automatisch zal kunnen gebeuren. Met deze stappen kan ook de risicoanalyse verder verfijnd worden waarmee de Douane beter kan ingrijpen op de drugshandel.

Omdat ook in Zuid-Amerika smokkelroutes continu worden verlegd en uitgebreid naar meerdere landen werd er ook een bezoek gebracht aan Paraguay. De autoriteiten in Paraguay hebben de delegatie laten zien wat zij doen om de drugscriminaliteit een halt toe te roepen. De Belgische en de Nederlandse Douane hebben afgesproken om een verdere samenwerking met Paraguay te verkennen. Zowel de haven van Antwerpen als de Nederlandse haven in Rotterdam kennen overlast van drugscriminaliteit. Daarom werken de Belgische en de Nederlandse Douane intensief samen in de strijd tegen drugs.  (EM / Foto Stad Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten