• 04/03/2024

Vier zondag mee feest met de slapende reus in de Hoge Mouw in Kasterlee

KASTERLEE – Nu zondag 31 oktober is het feest aan het tunneldak aan de Goorseweg in Kasterlee en in provinciaal groendomein Hoge Mouw. Dan nodigen de partners die het gebied beheren, van 14 tot 17 uur het grote publiek uit voor een gezellig familiefeest.

In 2016 startten Toerisme Provincie Antwerpen, de gemeente Kasterlee, Regionaal Landschap Grote en Kleine Nete en Provinciale Groendomeinen regio Kempen een gezamenlijk project rond het gebied van de Kempense Heuvelrug.

Met de steun van Toerisme Vlaanderen wilden de partners de verschillende bossen, zandvlaktes, duinen en stukken wandel- en fietsgebied, verenigen tot één herkenbaar en aantrekkelijk gebied.

Van Hoge Mouw tot Kabouterbos, tot koningsbos en duivelskuil. Het maakte allemaal deel uit van het project: De Slapende Reus. Het project duurde vijf jaar. Daarin versterkte men de troeven van het gebied, creëerde men nieuwe aantrekkingspolen, wandelroutes en speelzones.

Er kwam meer plaats voor verhalen over de historie van die magisch aanvoelende duinen, en tegelijk zorgde men voor een knappe, herkenbare aankleding.

Jan De Haes (N-VA), gedeputeerde voor toerisme en recreatie- en groendomeinen: ‘De Slapende Reus met zijn speelzones, wandelingen, verpoosplekken en zijn prachtige landschapskunstwerk van Gijs Van Vaerenbergh, betovert vandaag duizenden toeristen en recreanten van alle leeftijden.’

‘Het is geen project meer, maar een goede samenwerking waar alle betrokken partners trots op zijn. Zoiets moet gevierd worden.’

Aan het ecoduct vind je een gezellig terras en streekproductenmarktje, opgeluisterd met een mobiele discobar. Er is doorlopend kinderanimatie en om 15 uur kunnen de kleinsten genieten van het kindertheater De Verhalenkat.

Om 14, 15 en 16 uur start een geleide landschapswandeling. Je ontdekt meer over de archeologie, bodemtypes en reliëfvormen in dit verrassend gebied tijdens een begeleide wandeling van een uur.  Aan de speelzone zandplek vind je de Oxfambar en doorlopend kinderanimatie met een touwenparcours en een boogschietstand op kindermaat. Breng je emmer en schop mee en bouw het coolste zandkasteel.

Wil je boven de toppen van de bomen van de Slapende Reus kijken? Kom dan tussen 10 uur en 16u30 uur naar de Goorseweg en klim in de Sky Watch. Je wordt met een kraan tot op 50 meter hoogte gebracht en hebt een 360 graden uitzicht over de Kempense Heuvelrug. Reserveren is niet nodig. Parkeren kan op parking 3Master (Kempenstraat en Pater Damiaanstraat) en parking Kabouterberg, Kabouterstraat, Kasterlee. Er is tevens een grote fietsenstalling. (EM / Foto Ian Segal)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten