• 27/05/2024

Vier Park and Rides worden uitgebreid of krijgen nieuw jasje, veilig fietsen in Nijlen

ZOERSEL – De Park and Rides van Massenhoven, Zoersel, Wommelgem en Stabroek Kasteeldreef worden de komende maanden uitgerust met nieuwe fietsluifels. In totaal komen er 400 extra plaatsen bij waar bezoekers hun fiets op een veilige manier kunnen achterlaten. Daarnaast wordt de P+R in Zoersel volledig vernieuwd. Alle parkings blijven tijdens de werken bereikbaar.

De werken gebeuren in opdracht van Lantis, bouwheer van de Oosterweelverbinding. Bart Van Camp, directeur Omgeving bij Lantis: ‘Met het oog op de werken voor de realisatie van het Oosterweelproject is het belangrijk dat we pendelaars richting Antwerpen een alternatief voor de wagen kunnen aanbieden.’

‘Met veilige parkeerplaatsen aan de rand van Antwerpen bieden we fietsers en automobilisten de mogelijkheid om comfortabel over te stappen op het openbaar vervoer.’

De fietsluifels die worden opgetrokken, werden de afgelopen maanden getest op de Park and Ride van Massenhoven. De luifels zijn namelijk zo ontworpen dat je er altijd door kan kijken. Ook ’s nachts zijn ze goed verlicht waardoor er extra veiligheid en sociale controle is.

Dit najaar worden ook op de Park and Rides van Zoersel, Wommelgem en Stabroek Kasteeldreef fietsluifels geplaatst. In Zoersel en Wommelgem komen er zo 128 plaatsen voor fietsen bij, op de Park and Ride Stabroek Kasteeldreef gaat het om 48 plaatsen.

De Park and Ride in Zoersel wordt bovendien volledig heraangelegd. Naast de fietsluifels wordt er een laadstation van Fastned gebouwd met plaats voor zes elektrische wagens. Ook de parkeerplaatsen voor wagens worden opnieuw ingericht zodat de parking handiger en veiliger wordt. Deze werken zullen duren tot en met april 2024. Om ervoor te zorgen dat deze parking ook tijdens de werken bereikbaar blijft, zullen deze in twee fasen gebeuren.

De schoolpoorten zwaaien straks terug open. Het is dan opnieuw een drukte van belang in de schoolomgevingen, met veel jonge stappertjes en trappertjes onderweg. Om dat allemaal veilig te houden, moeten iedereen zijn of haar best doen: gemeente en politie, chauffeurs en ook de leerlingen, leerkrachten en (groot)ouders.

Met de start van het nieuwe schooljaar komen in Nijlen aan enkele schoolomgevingen de schoolstraten ook weer terug. Er zijn schoolstraten aan Kinderpad in Bevel, aan de Klokkenlaan in Nijlen en aan de ingang van St.-Calasanz aan het zwembad.

Het principe is simpel: waar en wanneer de schoolstraat begint, daar eindigt het rijk van koning auto. Enkel te voet of met de fiets mag je door bij begin en einde van de schooldag. Om dat extra duidelijk te maken kwamen er ook slagbomen aan de schoolstraten.

De schoolstraten, de fietsstraten, de talrijke fietsdoorsteken nabij de dorpskernen, de aanleg van gescheiden fietspaden langs alle invalswegen, de inzet van gemachtigde opzichters, … Eén voor één belangrijke maatregelen die de gemeente Nijlen neemt om de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers te verbeteren. Maar daarnaast moet elke fietser zelf ook zien dat zijn of haar fiets in orde is en dat hij of zij de verkeersregels kent en toepast. Alle info daarover wordt hier gebundeld.  

Op de drukste en gevaarlijkste punten en zeker ook in de schoolomgevingen houdt de lokale politie een extra oogje in het zeil, zowel in uniform als anoniem.

 Het is voor iedereen altijd even wennen op 1 september en de dagen er na. Daarom sluit het gemeentebestuur af met een oproep aan alle weggebruikers en iedereen die op pad is: wees extra voorzichtig en let goed op de andere weggebruikers. (EM / Afbeelding LANTIS)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten