• 24/06/2024

Rozenfeesten 2022

Vier de roos in het Rivierenhof

DEURNE – Zondag 9 juni is het Rozenfeest in het Provinciaal Groendomein Rivierenhof in Deurne. Het jaarlijkse feest van de roos vindt plaats van 11 tot 18 uur in de Rozentuin en langsheen de Parkweg. Kom genieten van mooie kleuren, lekker eten en drinken, luister naar een betoverend verhaal, volg een gegidste wandeling, geniet van de muziek, ga langs bij de imker of doe ontdekkingen voor je tuin.

Het Rozenfeest is een rolstoelvriendelijk evenement. De toegang tot het Rozenfeest is gratis. Meer informatie en het volledige programma vind je via www.provincieantwerpen.be/rozenfeest.

In de Rozentuin van het Rivierenhof vind je een groot assortiment rozenvariëteiten, bloembollen, vaste planten, schaduwplanten en heesters. Wandel door de heerlijk geurende tuin en ontdek de kleurenpracht alleen of samen met een gids. De rozenkenners van het Rivierenhof geven rondleidingen om 13, 14 en 15 uur.

Ontdek unieke rozenvariëteiten en vind de perfecte aanvulling voor je eigen tuin op de rozenmarkt. Meer dan 40 kwekers en handelaars bieden een scala aan rozen en aanverwante producten aan. Alles staat in het teken van de roos: rozen, rozenijsjes, rozenzeep, rozenconfituur, verzorgingsproducten met rozen, handgemaakte accessoires met rozen en nog veel meer! Behalve rozen vind je ook heel wat andere planten op de markt. Bekijk het volledige overzicht op www.provincieantwerpen.be/rozenfeest.

Ook voor kinderen valt er op het Rozenfeest veel te beleven. Doe mee aan een van de creatieve knutselworkshops van de Gezinsbond of laat je versieren met bloemige bioglittertattoos. Luister naar één van de betoverende verhalen van een sprookjesvertelster of help mee met het maken van een groot kunstwerk met natuurlijke materialen. Alle activiteiten voor kinderen zijn gratis toegankelijk. Volwassenen kunnen deelnemen aan workshops ‘botanisch tekenen’, ‘natuurlijke verzorging met rozen’ en ‘geheimen van eetbare bloemen’.

Het wordt een feest voor alle zintuigen: geniet van sfeervolle muziek terwijl je proeft van de lekkerste hapjes en drankjes.

Op de Parkdreef kan je luisteren naar de verfrissende sound van de jongeren percussiegroep StrakX een MetX productie. In de Rozentuin kan je genieten van de jazzy muziek van Triton.

Voor de grote honger of dorst kun je in de verkeerstuin bij Stoked terecht. Heerlijke koffie bestel je in de Rozentuin bij Plantbar Jacqueline of op de Parkdreef bij Coffee Xpress. Ambachtelijke ijsjes van Frozen Art vind je bij de Kinderboerderij.

En voor één bezoeker worden er nog wat rozen op het pad gestrooid. Maak tijdens het Rozenfeest een kleurrijke foto, deel de foto op Instagram en maak kans op een waardebon om te besteden in de Rivierenhof winkel. Volg het Rivierenhof via www.instagram.com/rivierenhof en blijf op de hoogte.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten