• 20/04/2024

Vier concerten met Vlaamse artiesten en live orkest in Koningin Elisabethzaal

ANTWERPEN – ZOO Antwerpen en artiesten van bij ons bundelen hun krachten en blazen het stof van het podium in de Koningin Elisabethzaal met een wervelend optreden van de ZOO La La Band.

ZOO Antwerpen heeft cultuur en muziek in haar DNA en wil artiesten van bij ons een hart onder de riem steken met dit initiatief. En ook andersom. Artiesten steunen de ZOO. Ze laten het publiek helemaal coronaproof en veilig genieten van de ZOO La La Band. Special guests zijn Johan Verminnen, Barbara Dex, Jean Bosco Safari, Bart Peeters, Sandrine en Natalia. De presentatie is in handen van Ivan Pecnik. De concertreeks vindt plaats op zaterdag 24, zondag 25, donderdag 29 en zaterdag 31 oktober. De opbrengst van deze concerten dient als steun voor ZOO Antwerpen.

Bij de bouw van de nieuwe Koningin Elisabethzaal in 2016 zijn de modernste technieken gebruikt die nu in deze coronatijden heel wat extra voordelen bieden. Deze moderne concertzaal voorziet in een performant HVAC-verluchtingssyteem (heating, ventilation and airconditioning) dat zijn gelijke niet kent. Drie keer per uur wordt er 100 procent verse buitenlucht aangevoerd. Dankzij haar hoge plafonds biedt de zaal naast de gekende, uitmuntende akoestiek een enorm groot volume (22 000 kubieke meter) in vergelijking met andere zalen met dezelfde oppervlakte. Op elke stoel in de zaal (ook de balkons) garandeert de Koningin Elisabethzaal een goede geluidsontvangst en een prima zicht op het podium.

Ook buiten de concertzaal biedt het complex ruimte genoeg om de bezoekers veilig te ontvangen. De zaal en haar Atrium zijn zeer ruim waardoor afstand houden heel makkelijk wordt. Drie aparte ingangen en een persoonlijke begeleiding naar je plaats garanderen een veilige beleving. Vaste routes worden uitgetekend zodat de bezoekers zich op een gecontroleerde manier kunnen verplaatsen. Bovendien beschikt het complex over ruime sanitaire blokken.

De concertzaal treft uitgebreide maatregelen om een bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Zo is het dragen van een mondmasker verplicht in heel het complex en wordt op de nodige plaatsen hand-gel voorzien. Daarnaast vraagt de zaal aan de bezoekers om steeds een afstand van anderhalve meter te bewaren. Wie ziek is, wordt verzocht thuis te blijven. Elk concert wordt in detail geanalyseerd aan de hand van het COVID-eventprotocol. Telkens is er een opgeleide COVID-manager aanwezig die de situatie constant evalueert en bijstuurt.

Al deze positieve elementen maakten dat de Koningin Elisabethzaal een uitzondering vroeg en kreeg van de Vlaamse overheid om haar capaciteit aan bezoekers te verhogen naar 1 029 concertgangers op basis van de ruimtelijke en technologische troeven waarover de zaal beschikt. Dat komt neer op een 50 procent bezetting van de zaal.

Anja Stas, initiatiefneemster van de concertreeks ZOO La La: ‘Muziek verbindt. De Koningin Elisabethzaal is gebouwd om mensen bij elkaar te brengen en te verwonderen. Dat hebben we meer dan ooit nodig. Mensen kijken er naar uit om terug buiten te komen en samen met anderen veilig te genieten van een liveconcert. En ik ook.’

‘Deze unieke concertreeks wil een eerste uitnodiging zijn voor alle fans van muziek, van rock, pop, soul tot klassiek. Artiesten van eigen bodem reiken de hand op een veilige manier aan heel Vlaanderen: kom en geniet. Laten we zorgen voor mekaar en op deze fantastische plek een bruisend stukje muziek en cultuur serveren. ‘ Tickets kunnen worden besteld via https://www.koninginelisabethzaal.be/nl/programma/zoo-la-la/130/#activiteiten. (EM / Foto ZOO Antwerpen))

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten