• 27/05/2024

Vier buurtspeeltpleintjes in Essen werden vernieuwd

ESSEN – De vier buurtspeelpleintjes Molenheide, Stationneke, Krinkelsbosje en Middelpunt in Essen waren aan vernieuwing toe.

De buurtbewoners gaven online aan welke speelelementen ze graag wilden. Op basis daarvan maakte de gemeente de selectie. Vandaag waren de buurtspeelpleintjes klaar voor een feestelijke opening.

Buurtbewoners namen deel aan een KiesMee-actie van Gemeente Essen. Bij de vorige buurtspeelpleintjes hadden ze de keuze uit concrete speeltoestellen.

Dit keer konden ze kiezen uit tien verschillende speelelementen zoals bijvoorbeeld slingeren en zwieren, rustig zitten en chillen, klimmen en klauteren, baspelen of glijden. Met die resultaten gaf de gemeente opdracht aan de ontwerpers.

 Zo staat er op elk buurtspeelplein een combinatietoestel in de vorm van een tipi, dat ook het hoofdthema is voor alle speeltoestellen.

Het is een soort van parcours uit speeltuigen waar kinderen op kunnen klimmen, balanceren en afglijden.

Voetballen kan met de nieuwe houten voetbalgoals. In elk toestel komen de kleuren van het Essen-logo terug, namelijk groen en oranje. Twee van de vier speelpleintjes zijn al uitgetest door de kindergemeenteraad van Essen.

Arno Aerden (Vooruit), schepen voor jeugd: ‘Het is belangrijk dat alle Essense kinderen genoeg ruimte hebben om vrij en veilig buiten te spelen.’

‘Vandaag werd iedereen uitgenodigd, jong en oud. We willen de Essenaren op die manier blijven betrekken in onze gerealiseerde projecten en belonen voor hun participatie.’

Speelterreinen Molenheide en Stationneke liggen in het centrum, Krinkelsbosje in Heikant en Middelpunt in Wildert.

In het Krinkelsbosje kan je slingeren, kijken, klimmen en glijden en is er een vogelnestschommel voor inclusief spel, een veerdier in de vorm van een ratelslang en houten doelen voor diverse activiteiten.

Bij het Middelpunt kunnen kinderen klimmen, glijden, is er een familieschommel en een uitdagend balanceerparcours voor de durfals.

In Molenheide kan je spelen en je ontspannen. Er is klim- en glijplezier en een duikelrek. Maar anderzijds vind je er ook een lummelhoek en een sschommel in teepee-stijl.

Het Stationneke is een avonturenpark met een XL-parcours waar je kan slingeren, klauteren en lummelen, naast een kettingschommel en houten doelen.  (EM / Foto Gemeente Essen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten