• 14/06/2024

(VIDEO) 55 dinosaurussen strijken neer in de stad, ontharding Charles de Costerlaan begint

ANTWERPEN – Vanaf zaterdag 1 juli wordt de Antwerpse Waagnatie omgetoverd tot een episch dinosaurusavontuur met Jurassic Adventure. Deze unieke ervaring neemt bezoekers mee op een fascinerende tijdreis door miljoenen jaren, waarbij ze oog in oog komen te staan met meer dan 55 verschillende dinosaurussen.

Deze indrukwekkende dino’s worden op een originele manier tot leven gebracht, waarbij hun bewegingen, gedrag en geluiden nauwkeurig worden nagebootst. Langs het educatieve parcours kunnen bezoekers meer leren over de verschillende dinosoorten en het verhaal achter deze prehistorische wezens ontdekken. Met maar liefst 5 000 vierkante meter aan dinoplezier hebben zelfs de jongsten de kans om een ‘Dino Ranger’ te worden door middel van een speelse zoektocht door het parcours. Ze kunnen zich vermaken als aspirant-paleontologen terwijl ze dinosaurusbotten opgraven die verborgen liggen in het zand.

Daarnaast is er zowel binnen als buiten een speciale kidszone waar kinderen kunnen klimmen, spelen, springen en verkennen. Ze kunnen dansen met dinosaurussen, een foto maken in een reusachtig dino-ei en springen op dinosauruskastelen. Voor wie het liever wat rustiger aan doet, is er een levensgroot Vier op ‘n rij-spel beschikbaar. Jurassic Adventure is te bezoeken van zaterdag 1 juli tot en met zondag 3 september. Kinderen onder twaalf jaar betalen veertien euro, iedereen die ouder is zestien euro maar er zijn nog andere formules mogelijk. Tickets en info: www.jurassicadventure.be.

In de nacht van zondag op maandag nam de douane 772 kilogram cocaïne in beslag op kaai 1742 in de Haven van Antwerpen. De drugs zaten verstopt tussen een deklading koffie. 

Een halve maand nadat de Charles de Costerlaan definitief is afgesloten voor het verkeer, wordt donderdagochtend een eerste deel onthard. Dat betekent dat het asfalt van de laan verwijderd wordt. In een eerste fase is het deel van de laan ter hoogte van het kruispunt met de Waaslandtunnel aan de beurt. De andere delen volgen later. De Charles de Costerlaan wordt in de toekomst een groene fiets- en wandelboulevard. 

 Vanaf donderdag 1 juni onthardt men gedurende een tweetal weken zo’n 812 vierkante meter  van de oude Charles de Costerlaan. Dit is het eerste deel van de afgesloten baan dat volledig op de schop gaat. Men breekt het asfalt en de funderingen uit en vult  ze nadien terug aan met zo’n 400 kubieke meter teelaarde. Het uitbreken van een weg veroorzaakt geluidsoverlast. Daarom voert men deze werken overdag uit. Men hoopt dit te kunnen op één dag: woensdag 31 mei.

 De oude Charles de Costerlaan ondergaat de komende jaren een grote metamorfose. Van een brede asfaltvlakte, naar een groene oase met brede fiets- en wandelverbinding. De fietsverbinding wordt hier 4,5 meter breed en het voetpad twee meter. De natuurgebieden Het Rot en het Sint-Annabos worden met elkaar verbonden en Linkeroever met het Ringfietspad en de fietssnelwegen F41 (Zelzate/Waaslandhaven) en F4 (Gent).  

 Het Ringfietspad trekt men vanaf de Kennedytunnel helemaal rond Linkeroever door. In de toekomst duik je met de fiets de Scheldetunnel in naar de Antwerpse haven of het noorden van de Stad. Samen met het afsluiten van de Charles de Costerlaan werden ook enkele kruispunten op Linkeroever aangepast. De grootste veranderingen werden doorgevoerd aan het kruispunt van de Halewijnlaan en August Vermeylenlaan net voor de Waaslandtunnel. Na een grondige evaluatie bekijkt men of er bijkomende maatregelen nodig zijn om onverwachte effecten aan te pakken. (EM / Speak Up Communication)

 Beelden Jurassic Adventure:  https://jurassicadventure.be/themes/core/static/img/video-bg_w_1904.jpg.

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten