• 14/06/2024

Vertelavond over diamant in de Kempen, workshop vogelspotten in Nijlen

NIJLEN –  In het boek ‘Schitterend Geslepen. Het Kempense diamantverleden onder de loep’ vertelt Erfgoedcel Kempens Karakter het verhaal van meer dan een eeuw diamantbewerking in de Kempen.

Dankzij de vele getuigenissen van diamantbewerkers krijg je een unieke inkijk in het leven zoals het was. Je leest een verhaal van vakmanschap, welvaart en plezier, maar het boek schuwt ook de zwarte kantjes niet.

Naar aanleiding van de lancering van het boek organiseert Kempens Karakter een reeks  vertelavonden en – namiddagen. Auteur Jeroen Janssens gaat in gesprek met enkele lokale diamantbewerkers. Hun verhaal staat centraal. Een absolute aanrader voor iedereen met interesse in dit schitterende stukje Kempense dorpsgeschiedenis.

De agenda van de verteltour:

*Donderdag 27 januari 20 uur Stadsmuseum Lier. Inschrijven via stadsmuseum@lier.be

*Zondag 13 februari 14 uur Cultuurcentrum Zwaneberg bibliotheek@heist-op-den-berg.be

*Vrijdag 18 februari 20 uur Kempens Diamantcentrum Nijlen info@briljantekempen.be

*Dinsdag 22 februari 13u30 Bibliotheek Lille bibliotheek@lille.be

*Donderdag 10 maart 20 uur Bibliotheek Berlaar bibliotheek@berlaar.be

*Woensdag 16 maart 19u30 Bibliotheek Herenthout bibliotheek@herenthout.be

*Vrijdag 6 mei 19u30 Bibliotheek Grobbendonk bibliotheek@grobbendonk.be

Voor de lezing in de bibliotheek in Putte wordt nog naar een datum gezocht. Meer info:  www.kempenskarakter.be.

Weet jij welke vogels er in je buurt wonen? Hoeveel het er zijn en wat ze eten? Kom het  ontdekken op de Kesselse Heide. Tijdens een leuke workshop leer je meer over deze gevederde dieren, hoe ze te spotten en te tellen. Vervolgens knutsel je jouw eigen bol vogelvoeder. De activiteit wordt georganiseerd in het kader van het Grote Vogeltelweekend.

Deze workshop voor volwassenen en kinderen vindt plaats op woensdag 26 januari van 14 tot 16 uur en op zondag 30 januari van 10 tot 12 uur. Afspraak aan de parking van de Kesselse Heide, Lindekensbaan in Nijlen. Alles gaat volledig buiten door dus kleed je warm. Breng een bakje of zakje mee om je zelfgemaakte vetbollen mee naar huis te nemen.

Deelnemen aan de workshop ‘vogels voederen en spotten’ is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht. Reserveer jouw deelname online via www.provincieantwerpen.be > kalender Kesselse Heide. Meer info via 03 360 52 18. (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten