• 19/05/2024

Vers Ateljee uit Wilrijk plaatst automaat in GZA Augustinus,  Zorgboulevard in ZNA Cadix

WILRIJK – Voortaan kan je in de inkomhal van GZA Ziekenhuizen campus Sint-Augustinus in Wilrijk een gezonde maaltijd met verse en lokale ingrediënten halen uit de versautomaat. Lokale verswinkel Vers Ateljee uit de Heistraat vult de automaat dagelijks met verse salades, wraps, poké bowls, opwarmmaaltijden en fruitmanden. Zowel bezoekers, patiënten als medewerkers van het ziekenhuis kunnen gebruikmaken van de versautomaat.

De versautomaat bestaat uit een wand van zo’n vijf meter. Rechts zijn er vier automaten ingebouwd, waaruit je onder meer verse salades, wraps, poké bowls en opwarmmaaltijden kan halen. Links is er een gedeelte met grotere vakken, waar bezoekers bijvoorbeeld  fruitmanden uit kunnen nemen. In het midden kan je via een touchscreen je bestelling doorgeven. Daarop verschijnen per gerecht ook meteen alle ingrediënten en allergenen. De betaling verloopt cashloos. Het scherm heeft ook een toegankelijkheidsmodus voor rolstoelgebruikers.

Kristine De Cuyper (tweede van links op de foto), directielid GZA Ziekenhuizen:Met deze versautomaten willen we ons steentje bijdragen aan een duurzame toekomst. Niet alleen vinden we het als ziekenhuis belangrijk om een gezonde levensstijl te promoten en verse, gezonde, maaltijden aan te bieden, maar ook kiezen we met Vers Ateljee voor een partner uit de buurt die bewust seizoensgebonden producten koopt bij lokale boeren. Iedereen die in het ziekenhuis komt, kan van de automaten gebruikmaken: onze eigen medewerkers, bezoekers of patiënten. De automaten zijn elk moment van de dag beschikbaar, wat bijvoorbeeld handig is voor shiftwerkers of ouders die langsgaan bij hun kindje op de afdeling neonatologie.

David Van Saet (derde van links op de foto naast partner Marianne), zaakvoerder Vers Ateljee:GZA Ziekenhuizen is de eerste organisatie waar we een versautomaat plaatsen. We vullen de automaat dagelijks aan met vers bereide maaltijden, die helemaal in lijn liggen met wat we in onze winkel aanbieden. Zo kiezen we voor kwaliteitsvolle en lokale producten, veel verse groenten en proberen we sauzen als mayonaise door een gezonder alternatief te vervangen, zoals een lichte dressing. De automaat werd op maat gemaakt door Hanot Vending uit Ranst . Bossuyt Shop Interiors zorgde voor de afwerking en aankleding in dezelfde stijl als onze winkel.

(verder op de foto bovenaan vlnr Judy van Jucy, Jonas van Hanot Vending en Ann van Philips Biscuits).

Dit weekend is de Zorgboulevard in ZNA Cadix officieel geopend. De Zorgboulevard is een zone van 2 500 vierkante meter waar patiënten, bezoekers en buurtbewoners terechtkunnen voor producten en advies om zo lang mogelijk gezond of zelfstandig te blijven. Door deze aanbieders te groeperen op het gelijkvloers van het nieuwe ziekenhuis, vinden patiënten, bezoekers en buurtbewoners een uitgebreid zorg- en gezondheidsaanbod op één plek. Het gaat om Hoorcentrum Aerts, Sensotec (hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden, zie foto hieronder) en Energy Lab (advies bij sporten en voeding). Daarnaast is op de zorgboulevard ook Aster To Go te vinden voor de vertrouwde koffie en cadeaus.

Daisy Nysmans, operationeel directeur ZNA Cadix: ‘Door verschillende zorggerelateerde winkels samen te brengen op het gelijkvloers van het ziekenhuis, willen we patiënten na hun opname of bezoek meteen helpen. Een uitgesproken gezondheids- en preventieluik was onze voorwaarde voor de uitbaters. De producten en diensten moeten beantwoorden aan de gezondheidsnoden van mensen en hen helpen om zo lang mogelijk gezond en/of zelfstandig te blijven. Dat maakt onze Zorgboulevard uniek in de Vlaamse ziekenhuizen.’

Het gaat om Energy Lab, Hoorcentrum Aerts, Sensotec en Aster To Go (onder meer koffie, broodjes, verse maaltijden en cadeaus). Zorgwinkel De Schakel (hulpmiddelen) van Zorgbedrijf Antwerpen opent begin 2024.

De Zorgboulevard is vrij toegankelijk langs een van de vier ingangen van ZNA Cadix. Meer informatie vind je hier    (EM / Foto’s GZA en ZNA)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten