• 14/04/2024

Verplaatsing P +R Linkeroever heeft gevolgen voor tramlijnen 3,5,9 en 15

ANTWERPEN – Op Linkeroever verhuist de P+R naar een nieuwe locatie aan de Blancefloerlaan.

Op maandag 17 januari opent daar een nieuw parkeergebouw voor 1 500 wagens. Dit ligt nog steeds langs de Blancefloerlaan, maar een stukje dichter bij Zwijndrecht, aan de overkant van de brug over de aansluiting tussen E17/R1 en E34.

Aan de nieuwe P+R komt een nieuwe halte, die ‘P+R Linkeroever’ zal heten. Daarom wordt de huidige halte met die naam herdoopt in ‘Regatta’.

Deze halte bedient namelijk de nieuwe woonwijk ‘Regatta’ die wordt aangelegd tussen de Blancefloerlaan en het Galgenweel.

De tramlijnen 5 en 9 op Linkeroever breiden uit en worden verlengd tot aan het nieuwe parkeergebouw, waar speciaal een nieuwe tramhalte werd gebouwd. Tramlijnen 5 en 9 krijgen er hun nieuwe eindhalte. Ook tramlijn 3 bedient de nieuwe halte.

Voor tram 3 ligt de nieuwe halte op zijn huidige reisweg naar P+R Melsele. Het traject van de tramlijnen 5 en 9 wordt een stukje langer want zij rijden voortaan tot aan de nieuwe halte P+R Linkeroever. Dat is dus één halte verder dan hun huidige eindhalte.

Wie naar het Antwerpse stadscentrum wil, kan voortaan dus eenvoudig de auto parkeren in de nieuwe P&R. Aan parkeerplaats is er geen gebrek, en de kostprijs bedraagt slechts één  euro per dag.

Vlakbij het parkeergebouw neem je aan de nieuwe halte ‘P&R Linkeroever’ tram 3, 5 of 9 richting stadscentrum en in een mum van tijd sta je in het stadshart: in tien  minuten rij je naar de Groenplaats en in vijftien minuten naar het Centraal Station.

Tramlijn 15 behoudt gewoon zijn huidige eindhalte, al zal die voortaan ‘Regatta’ heet. Lijn 15 zal de nieuwe P+R dus niet bedienen.  De lijnbenaming van lijn 15 wordt daarom aangepast en zal voortaan ‘P+R Boechout – Regatta’ heten.

Met de bouw van drie nieuwe Park and Rides zorgt Lantis voor maar liefst 3 885 extra parkeerplaatsen in de rand van de stad.

Wie naar de stad wil kan er makkelijk, veilig en goedkoop de auto achterlaten om de laatste kilometers met de tram, bus of (elektrische) deelfiets af te leggen.

De gloednieuwe Park and Rides zijn uitgerust met elektrische laadpalen en beveiligde fietsenstallingen.

P+R Linkeroever biedt plaats aan 1 500 wagens, heeft 30 laadpalen voor elektrische wagens en twee snelladers. In het voorjaar komen er elektrische fietsen. (EM / Foto Lantis)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten