• 14/06/2024

Vernieuwd netwerk loodst je langs 350 kilometer wandelpaden in de Kempen

GEEL – Het vernieuwde wandelnetwerk Kempense Heuvelrug verwent zowel de rust- als de actiezoeker, de doorgewinterde als de beginnende stapper.

De update door Toerisme Provincie Antwerpen vertaalt zich in extra routes, natuur, comfort en beleving. Het gevolg: stoere en vooral plezante wandelingen.

Het allereerste wandelnetwerk in de Kempen (2005) rijgt de iconische landschappen aan elkaar. De Kempense Heuvelrug combineert dennenbossen, metershoge zandduinen en spectaculaire luchtwortels. De vallei van de Kleine Nete (zie foto) ligt bezaaid met fotogenieke vennen, vijvers en plassen. De natuurgebieden Zwart Water, Snepkensvijver of Olens Broek verken je het best met laarzen en een verrekijker. Ook Provinciaal Groendomein Prinsenpark – ooit een favoriet van onze koninklijke familie – charmeert met een royale portie groen.

Er is bovendien veel beleving langs het netwerk, met onder meer een uitkijktoren, vistrap, picknickeiland, vogelkijkhutten, knuppelpaden, landschapskunst en speelzones.

Je doorkruist een typisch Kempens, af en toe zelfs mysterieus decor. Niet schrikken als je onderweg een kabouter of een reus ontmoet.

Toerisme Provincie Antwerpen optimaliseerde het wandelnetwerk Kempense Heuvelrug met 39 kilometer nieuwe trajecten, vooral in Herentals (onder meer Park Le Paige en Toeristentoren). Verder nóg aantrekkelijkere trajecten (bijvoorbeeld Olens Broek en Prinsenpark), vlottere verbindingen en extra natuur (Breeven in Geel).

De gloednieuwe wandelkaart biedt een overzicht van alle routes en knooppunten. De kaart presenteert vijf suggestielussen: Zwart Water en Snepkensvijver (11,1 kilometer) en Ontdekkingstocht (5,2 kilometer) in Herentals, Hekselienpad (2,5 kilometer) en Koninklijke Kempen wandeling (16,7 kilometer) in Retie en het buggy- en rolstoelvriendelijke Reuze Rollerpad (900 meter) in Kasterlee.

Mireille Colson (N-VA), gedeputeerde voor toerisme: ‘In de Kempen houden we van uitdagende wandelingen, zeker op de Kempense Heuvelrug. Avontuurlijk en plezant tegelijk. Bijgevolg helemaal op maat van families met jonge kinderen. Op de wandelkaart bundelen we talloze extra aanraders: toeristische toppers als Hidrodoe en Bobbejaanland, bijzondere logeerplekken en culinaire hotspots. Lastig kiezen… Een simpele oplossing: maak er meteen een korte vakantie in de Kempen van.’

Wandelnetwerk Kempense Heuvelrug omvat 350 kilometer routes langs knooppunten in Geel, Herentals, Kasterlee, Olen, Oud-Turnhout en Retie. De bewegwijzering gebeurt met rechthoekige rood-witte borden met nummers. De kaart van het wandelnetwerk Kempense Heuvelrug kost acht euro. Je koopt ze bij de toeristische diensten van bovenvermelde gemeenten en bij Standaard Boekhandel. Link met landingspagina: https://www.kempen.be/vernieuwd-wandelnetwerk-kempense-heuvelrug-een-speeltuin-voor-wandelaars. Op diezelfde website vind je nog meer wandel-, bezoek- en logeertips. (EM / Foto Mie De Backer)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten