• 18/07/2024

Verlichte route in Heist-op-den-Berg, extra veel kerstverlichting in Edegem

HEIST-OP-DEN-BERG – We beleven op dit ogenblik de kortste dagen van het jaar. Veel mensen zorgen voor ‘licht in de duisternis’ met mooie kerstverlichting aan hun huis of zaak. Ook het lokaal bestuur van Heist-op-den-Berg wil graag zijn lichtje bijdragen.

Katleen Van Tyghem (N-VA), schepen van toerisme: ‘De kerstmarkt kan dit jaar niet doorgaan. De nieuwjaarsdrink en het bijbehorende geluidsarme vuurwerk worden uitgesteld naar de zomer.  Om de Heistenaars toch iets te kunnen aanbieden, besloot het college om het budget van de kerstmarkt in te zetten voor extra eindejaarsfeer. ‘ Op de berg kan je een mooi verlichte route afstappen. Langs de verlichte trap aan de westzijde wandel je de beboste helling op. De lichtjes begeleiden je langs de dekenij met zicht op het verlichte kerkplein. Je daalt terug af langs de trappen van de alom gekende berghelling met zicht op het kruispunt onderaan. Ook de berghelling zelf werd mooi aangekleed.  Of heb je zin in een feërieke avondwandeling? Team Toerisme stippelde een wandeling langs het hele lichttraject uit. Met 2,5 kilometer of zo’n 3 500 stappen maak je er ineens een mooie inspanning van. Je vindt het plannetje van de wandeling op www.heist-op-den-berg.be/nieuws/sfeerverlichting-in-heist of bij team Toerisme.

Van Tyghem: ‘Ook de volledige Bergstraat wordt zoals elk jaar verlicht. Met ‘Winter in Heist’ start je onderaan de berg. Een eind verder siert een grote kerstboom het Cultuurplein en op het einde, in het begin van de Stationsstraat, vind je het mooi verlichte OCMW-gebouw.  Shoppen en vertoeven in Heist centrum worden dus extra aangenaam. Via het Bergstraatcomité spoorden we ook de handelaars en horeca aan om mee te werken aan de kerstsfeer.’

Tenslotte wordt in elke deelgemeente een grote verlichte kerstboom geplaatst. Verenigingen hebben hier en daar ook voor een kerststal en extra sfeerverlichting gezorgd.  Van Tyghem: ‘Samen kunnen we een warme eindejaarsfeer creëren. Hopelijk stimuleren we zo ook gezonde buitenactiviteiten en steken we iedereen een hart onder de riem.’

Ook Edegem baat weer in kerstsfeer. Na het vertrek van de sint werd afgelopen dinsdag in de gemeente de kerstverlichting officieel aangestoken. In het centrum is het Gemeenteplein traditioneel de blikvanger met een verlichte kerstboom van tien meter en moderne verlichting in de bomen en op het oud-gemeentehuis. De loofboom naast het nieuw gemeentehuis kreeg dit jaar ook feestverlichting. In het centrumgebied lichten de kerststerren op. De Hovestraat had vorig jaar geen verlichting maar baadt dit jaar wel mee in kerstsfeer. Alle bomen in de Strijdersstraat kregen dit jaar ook lichtsnoeren en op het dak van VTC Kruispunt pronken vijf kleine kerstbomen.

Burgemeester Koen Metsu (N-VA): ‘Maar ook de wijken zijn dit jaar extra sfeervol verlicht. Het Kerkplein kreeg ook kerststerren en in drie loofbomen hingen we lichtsnoeren. De Hazeschransstraat is dit jaar verlicht met twee 3D-kerstbomen. Het Sint-Goriksplein kreeg naast de 3D-kerstboom van vorig jaar ook lichtgevende ballen in twee loofbomen en lichtsnoeren rond de palen van de bushalte. Van midden december tot en met zondag 2 januari zetten we tot slot ook de kerstmuziek in het centrum aan.’ (EM / Foto Gemeente Heist-op-den-Berg)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten