• 19/05/2024

vlnr Dieter Sermeus – Nabilla Ait Daoud – Luk Lemmens – Peter Verdyck – Mireille Colson

Verlenging contract Rivierenhof en OLT

ANTWERPEN – Stralende zon over het Openluchttheater van het Rivierenhof te Deurne voor de ondertekening van de verlenging van het contract tussen de stad Antwerpen, de provincie Antwerpen en het Rivierenhof en OLT.

Het OLT ligt in een stemmige locatie en zelfs de regen bederft bijna nooit de pret tijdens de festiviteiten van muziek tot echt theater. Het is een geliefde locatie voor cultuurliefhebbers sinds 70 jaar. Het OLT en het Rivierenhof versterken beiden hun aantrekkingskracht en populariteit. De openluchtbeleving staat open voor een breed publiek. De plannen dateren reeds uit 1938, de bouw begon in 1951 en de opening kwam er in 1953. Zo vertelde ons gedeputeerde Luk Lemmens (NVA).Men koos voor een integratie met de natuur door het gebruik van open zuilen. Gezelligheid troef voor toneel en film. Het eerste stuk dat gespeeld werd was Gudrun van de West-Vlaamse dichter- schrijver Albrecht Rodenbach.
Om de toekomst veilig te stellen vertelde gedeputeerde Mireille Colson ( NVA) over de stap in de goede richting door een samenwerkingsovereenkomst tussen de stad Antwerpen en de Provincie Antwerpen. Een overeenkomst voor bouw en werking. Rivierenhof doet zijn naam eer aan als Internationaal Urban Park. De infrastructuur binnen en buiten verbeteren staat hoog in het vaandel. Zowel voor publiek als voor crew, zowel naar tribunes toe als backstage.

Voor de stad Antwerpen sprak Nabila Ait Daoud( NVA) Schepen van Cultuur. Ze beaamde de uitspraak dat OLT iets magisch heeft, iets feeëriek en een culturele parel is. Vorig jaar trok het OLT 97.500 bezoekers en meer dan 95 artiesten traden er op. Een unieke mix van lokaal en internationaal talent gemengd met aankomend talent. Voor volgende zomer zijn er reeds 50 concertdagen gepland waarvan er zeker al 20 uitverkocht zijn. Onder meer de Jeugd van Tegenwoordig, Bart Peeters en het Zesde Metaal zullen present tekenen. Er is een goede afspraak gemaakt voor de investeringen voor het onderhoud, verbouwingen en restauratie. Men spreekt over een prijskaartje van 2.000.000 euro. De samenwerking werd nu voor 33 jaar hernieuwd.

De samenwerkingsovereenkomst werd plechtig ondertekend door de twee gedeputeerden, de schepen en de directeurs van zowel het OLT als het Rivierenhof.

August Charrin

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten