• 18/07/2024

Verkiezingsnieuws uit Wilrijk, Zoersel en Duffel

WILRIJK – Voortaan geven wij u hier op regelmatige basis verkiezingsnieuws. Dat doen we niet dagelijks. We wachten gewoon tot we een aantal berichten bij elkaar hebben gekregen. Vandaag verkiezingsnieuws uit Wilrijk, Zoersel en Duffel.

*WILRIJK: In Wilrijk trapte de plaatselijke CD&V afdeling het verkiezingsjaar af met een lezing door voormalig minister Koen Geens (zie foto), die zijn boek ‘Vlaanderen en België in het Europa van morgen’ voorstelde. Voorzitster Marleen Verbruggen en schepen Hans Ides verwelkomden mandatarissen uit zo goed als alle Antwerpse districten, inclusief nieuwkomer Borsbeek. Onder de aanwezigen Katrien Schryvers, Vlaamse lijsttrekker. Geens wou een positieve boodschap brengen. ‘Er is veel ellende in de wereld, onder meer in Oekraïne, maar het voordeel is dat we het nu weten. Tijdens de tweede wereldoorlog wist niemand van het bestaan van Auschwitz af. Dat hebben we pas ontdekt toen de oorlog al voorbij was. We moeten ogen en oren openhouden, ook voor al het leed. Ik maak deel uit van de onderzoekscommissie naar seksueel misbruik in de kerk. Geloof me, als een vrouw komt getuigen dat ze pas na 23 jaar te weten kwam dat een pater haar vader was en nadien krijg je nog zo’n getuigenis en daarna nog twee, dan ga je niet vrolijk naar huis.’

*ZOERSEL:  Wouter Bollansée (40, zie foto hierboven) uit Zoersel zal bij de nationale verkiezingen van 9 juni de strategisch en symbolisch belangrijke plaats van eerste opvolger voor het Vlaams Parlement voor zijn rekening nemen op de lijst van het Vlaams Belang. Dat werd vandaag bekrachtigd door de nationale Partijraad van de partij. Bollansée is vandaag gemeenteraadslid in Zoersel en tevens voorzitter van de lokale Vlaams Belang-afdeling én de regio Voorkempen. Bollansée: ‘In Zoersel kiest men in juni ofwel voor het oude beleid van Zoerselaars Katrien Schryvers (CD&V) en Paul Van Tigchelt (Open Vld), ofwel voor het positief alternatief: de tandem Wouter Bollansée en Tom Van Grieken.’ Professioneel is Bollansée actief bij Vlaams Belang nationaal.  Bollansée is geboren in Schoten en heeft een diploma Hotel Management behaald aan de AP Hogeschool in Antwerpen. Hij is getrouwd met Elke Verheyden en samen hebben ze twee kinderen, Chloé tien jaar en Daan acht jaar.

 

 

*DUFFEL: Lili  Stevens (links op de foto hierboven) zal de eerste plaats op de CD&V bekleden. ‘Graag trek ik terug de Duffelse CD&V lijst om opnieuw mee te kunnen werken aan een Duffel waar het goed is om te leven, werken, wonen en te ontspannen. Ook de tweede plaats voor Luc Van Houtven (rechts op de foto hierboven) werd bekend gemaakt. ‘Als lid van het huidige Schepencollege hebben we al verschillende zaken kunnen realiseren tijdens deze legislatuur. Ons werk is zeker nog niet af en ik heb veel goesting om samen met Lili en een sterk team verder mee te bouwen aan een mooier Duffel. Voorzitter Ronny Henin: ‘We maken nu ook werk van de verdere opbouw van de lijst.’

 Ook de N-VA-afdeling heeft haar top drie en de lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober bekendgemaakt. Huidig burgemeester Sofie Joosen (37, zie foto hierboven)  is lijsttrekker. Schepenen Dirk Broes (53) en Isabel Glorie (37) vervolledigen de top-3. Voormalig burgemeester Marc Van der Linden(64), burgemeester van 2013 tot 2018,  duwt opnieuw de lijst. Joosen: ‘Als geboren en getogen Duffelaar is het een hele eer om elke dag te mogen werken aan een nog mooiere gemeente. Mijn hart klopt voor Duffel. Met veel plezier trek ik dan ook onze sterke N-VA-lijst en ben opnieuw kandidaat burgemeester.’ Voorzitter Walter Sels: ‘We hebben heel wat sterkhouders in onze rangen maar er zullen zeker ook verschillende nieuwe kandidaten op de lijst komen.’ (EM / Foto’s EM, Vlaams Belang, CD&V Duffel, N-VA Duffel) 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten