• 12/07/2024

Verkiezingsnieuws uit Kapellen, Edegem, Duffel en Vorselaar

KAPELLEN – Eén van de nieuwe gezichten op de lijst voor het Vlaams parlement voor Vlaams Belang is Els Van Laethem (zie foto hieronder) uit Kapellen. Zij kreeg de tiende plaats toegewezen. Eerder was ze al kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, maar dat leverde haar geen zetel op. Ze is verpleegkundige van opleiding en al ruim 40 jaar werkzaam in de zorg. Naast de zorg, kan ook dierenwelzijn op haar interesse rekenen.

Ze is gehuwd met Chris Marynissen, voorzitter van afdeling Kapellen, gemeenteraadslid en lid van het BCSD. Hij zag af van een plaats op de Vlaamse of Federale lijst, om zich ten volle te kunnen concentreren op de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Marynissen  zal – net als in 2018 – de lokale lijst trekken, ook zijn echtgenote zullen we op deze lijst terugvinden.

CD&V Edegem (zie f0to boven artikel) kiest voor vernieuwing door Andries Tjalma de lijst te laten trekken, en Bart Breugelmans de lijst te laten duwen. Meer info hierover vind je hier  

Greet Marivoet, oud-leerkracht en lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst, krijgt de tweede plaats. Zij is onder meer voorzitter van de plaatselijke Samana-afdeling. Vanuit haar bekommernis voor een veilige schoolomgeving, is ze ook actief als gemachtigd opzichter. Adrian De Weerdt zal op plaats drie staan. Hij is  geboren en getogen in Edegem, was hoofdleiding in de jeugdbeweging en is gemeenteraadslid sinds 2019. Hij is advocaat en juridisch raadgever op het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden.

De vierde plaats is voor Annick De Jongh, die van 2019 tot 2021 afdelingsvoorzitter was. Thomas Van Gorp, gemeenteraadslid sinds 2022, staat op plaats vijf. Hij is ICT-specialist, voorzitter van jong-cd&v Edegem en was jarenlang actief in jeugdbeweging en jeugdraad. Marijke Andries krijgt plaats zes . Ze brengt haar ervaring als zorgindicator bij CM aan en is actief in verschillende vrijetijdsverenigingen.

Bij de parlementaire verkiezingen zullen twee kandidaten van Vlaams Belang uit Duffel op de Antwerpse lijst voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers verschijnen.

 Huidig fractieleidster Karin Meeus (zie foto hierboven) komt op de negende plaats en nieuwkomer in de lokale politiek Enzo Van Goethem zal als elfde opvolger te vinden zijn. Van Goethem: ‘Karin en ik vullen elkaar perfect aan om onze gemeente tijdens de parlementsverkiezingen te vertegenwoordigen. Karin met haar ervaring als fractieleidster in de gemeenteraad die zich al jaren met hart en ziel inzet, niet enkel voor de Duffelaars maar ook vooral op het gebied van dierenwelzijn. Ikzelf ben dan weer het jonge geweld dat met veel ongeduld klaarstaat om op te boksen tegen het politieke systeem en zo hopelijk het cordon sanitair niet enkel nationaal, maar ook lokaal te kunnen doorbreken.

ACTIEV Vorselaar grijpt Internationale Vrouwendag aan om de schijnwerpers te richten op vijf vrouwen die zullen verschijnen op de lijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. 

 Twee bekende gezichten, Viki Matheussen en Linda Van Oeckel, zullen zich opnieuw kandidaat stellen. Daarnaast maken ook drie kandidaten hun debuut op de lijst: Hanne Moons, Birgit De Cnodder en Hanne Van Oeckel. 

Moons komt op voor een ondernemend Vorselaar, Van Oeckel wil een stem geven aan de jeugd, Matheussen zet zich naar eigen zeggen in voor een menselijke touch in de digitale wereld, Van Oeckel is een bezige bij in tal van verenigingen en De Cnodder gaat zich inzetten voor het welzijn. (EM / Foto’s CD&V Edegem – FB Els Van Laethem – VB Duffel en ACTIEV Vorselaar). °  

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten