• 24/06/2024

Verkeersveiligheid in de kijker tijdens de Buitenspeeldag

HULSHOUT – Op woensdag 5 juni bij de start van de Buitenspeeldag zal de kindergemeenteraad de gemotiveerde en veilige fietsers belonen om zo de verkeersveiligheid te verhogen.
Als inspraakorgaan voor kinderen heeft de gemeente de kindergemeenteraad opgericht. De kinderen bepalen zelf hun agenda en beslissen samen welke werkpunten ze willen aangrijpen. Op die manier wil de gemeente de kinderen betrekken bij wat er allemaal in onze gemeente gebeurt, door hen de kans te geven hun ideeën en wensen te laten horen.
Eén van de aandachtspunten die de kindergemeenteraad in de kijker wil zetten, is de verkeersveiligheid. Ze willen meer mensen motiveren om zich met de fiets te verplaatsen en de auto thuis te laten.

Zo hebben ze beslist om op woensdag 5 juni in de namiddag bij de start van de Buitenspeeldag (tussen 12.30 uur en 14.30 uur) de deelnemers die met de fiets toekomen te belonen met wat lekkers.
Bovendien zullen ze om 13.00 uur als vertegenwoordigers van de Hulshoutse kinderen de Buitenspeeldag officieel openen.
Je bent als persmedewerker uiteraard van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen… En komt u met de fiets, dan wacht uiteraard ook jou een beloning!

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten