• 17/06/2024

Verkeersinfo Nijlen, lezen in Duffel, duurzame helden in Kontich

NIJLEN – Meteen na het bouwverlof, op maandag 2 augustus, gaan de werken voor de aanleg van het vrijliggende fietspad langs de Broechemsesteenweg een nieuwe fase in. De focus van de werken verplaatst zich naar het stuk tussen Molenvaartstraat (in de buurt van de aansluiting van de Broechemsesteenweg met de Molenstraat) en Zwanenstraat. Dat maakt dat er van 2 augustus tot zondag 26 september ook geen doorgaand verkeer meer mogelijk is in de richting naar Nijlen.

De werken verplaatsen zich naar waar er geen ruimte is om nog doorgaand verkeer mogelijk te maken. Ter hoogte van de Sint-Pauluskerk en de school zal, naast de fiets- en voetpaden, ook het wegdek onder handen worden genomen. Het is dan onmogelijk om nog verkeer te laten passeren. Verkeer vanuit Broechem (Ranst) of Massenhoven (Zandhoven) dat naar Nijlen moet, volgt net als het verkeer in de andere richting de grote omleiding via Emblem. Bewoners kunnen nog tot aan hun woning (aanrijden via de dichtstbij gelegen zijstraat). Het is eventueel mogelijk dat de bewoners hun auto enkele dagen in een zijstraat moeten parkeren als er voor de deur gewerkt wordt. Dit geldt dan vooral in de zone tussen Molenvaartstraat en Zwanenstraat. De aannemer zal de bewoners hier tijdig van verwittigen. Net zoals in de eerdere fase van de werken zijn de handelaars en de school bereikbaar via de dichtstbij gelegen zijstraten.

In de ‘cosy hoek’ van Het Huis van de Tomaat in de Zijpstraat in Duffel is een boekenruilkast geplaatst (zie foto). Na een eerste boekenruilkastje op de Beukheuvel is er nu op vraag van een wijkvereniging alvast een eerste grote ruilkast in de gemeente Duffel. Het principe is eenvoudig: je kan boeken uit de kast meenemen of boeken in de kast plaatsen. Simpel en doeltreffend. Luc Van Houtven (CD&V), schepen van technisch centrum: ‘De ruilkast kreeg een extra bescherming tegen de regen. Onze handige medewerkers van het technisch centrum hebben daarvoor gezorgd. Lili Stevens (CD&V), schepen van bibliotheek: ‘Het zou leuk zijn als er in onze gemeente nog zulke ruilkasten verschijnen. Op deze manier kan je dag en nacht gratis een boek kiezen in Duffel.’

Het lokaal bestuur Kontich doet opnieuw mee aan de Week van de Duurzame Gemeente in september en gaat daarom deze zomer op zoek naar ‘duurzame helden’. Dat zijn lokale verenigingen die een hart hebben voor de planeet en die zich inzetten om onze aarde een stukje duurzamer te maken. Alle inwoners worden opgeroepen om hun held te nomineren. De genomineerde verenigingen verwerven de duurzame heldenstatus en maken kans op prijzen ter waarde van 500 euro. Van zaterdag 18 tot zaterdag 25 september wordt de SDG-vlag aan het Gemeentehuis uitgehangen en worden de duurzame helden in de kijker gezet. Karel Van Elshocht (Open Vld), schepen voor omgeving: ‘Wij organiseren een wedstrijd waarin we op zoek gaan naar Kontichse verenigingen die het afgelopen jaar bij hebben gedragen aan de bescherming van de aarde of de bestrijding van de klimaatverandering terwijl dit niet hun hoofddoel en/of kernactiviteit is. Het bestuur roept iedereen op om vóór het einde van de maand een vereniging te nomineren via https://www.kontich.be/Nominatie_Duurzame_Helden_2021. De genomineerden worden belicht met een promocampagne. Een publieksstemming en professionele jury zullen de knoop doorhakken en bepalen welke verenigingen in de prijzen vallen. De prijzen bestaan uit cadeaus van de ondernemingen waaraan de juryleden verbonden zijn. Het gaat om een energie-audit van Energiecoöperatie ZuidtrAnt, cadeaubonnen van Natuurpunt en Opnieuw & Co en het boek ‘Weg van Water’ door Toon Verlinden. (EM / Foto Gemeente Duffel)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten