• 14/06/2024

Verhuis in of naar Lier of Heist-op-den-Berg en rij gratis met De Lijn

LIER – Lier en Heist-op-Berg stappen samen met De Lijn in een uniek proefproject waarbij verhuizers een gratis maandabonnement van De Lijn krijgen. Het is de bedoeling dat De Lijn het project in de loop van volgend jaar verder uitrolt in heel Vlaanderen.

Jaarlijks verhuizen ongeveer 600 000 Vlamingen. Dat zijn ruim een half miljoen mensen die hun verplaatsingsgewoonten veranderen en eventueel openstaan voor alternatieven. Het ideale moment dus om over te schakelen naar duurzame mobiliteit.

De Lijn pakt daarom uit met een gratis probeerpakket voor deze verhuizers. Het probeerpakket omvat een gratis maandabonnement voor De Lijn voor het hele gezin, inclusief een gratis MOBIVBkaart waardoor je een hele maand kosteloos kan rijden met alle bussen en trams van de Lijn.

Ook Cambio en Blue-bike, duurzame mobiliteitspartners van De Lijn, doen een duit in het zakje. Cambio biedt een gratis lidmaatschap aan voor twee maanden voor zijn deelauto’s. En een deelfiets uitproberen kan twaalf maanden lang met het gratis lidmaatschap van Blue-bike.

Zowel Cambio als Blue-bike rekenen enkel de gebruikerskost aan als een auto en/of fiets wordt ontleend.

De actie wordt tijdens de eindejaarsperiode afgetrapt, en loopt eerst exclusief in vier pilootsteden. Lokeren, Lier, Diest en Heist-op-den-Berg sprongen meteen enthousiast op de kar. Zij krijgen de primeur om als eersten een mooi cadeau in de vorm van dit gratis probeerpakket aan te bieden aan hun nieuwe inwoners.

Ook inwoners die binnen hun eigen stad verhuizen komen overigens in aanmerking. In Lier kunnen verhuizers het probeerpakket aanvragen bij de adreswijziging op hun e-ID aan het loket.

Liers schepen van mobiliteit Bert Wollants (N-VA, zie foto): ‘Als stad zetten we graag in op openbaar vervoer, deelfietsen en deelauto’s. Dat geeft onze inwoners niet alleen meer mogelijkheden maar het maakt Lier ook vooral leefbaarder en aantrekkelijker voor iedereen. We zijn dan ook meer dan enthousiast om als pilootstad mee aan de kar te trekken om de drempel voor onze nieuwe inwoners nóg verder te verlagen.’

‘Heel vaak zijn deelfietsen, deelauto’s of het openbaar vervoer een veel betere oplossing voor onze inwoners dan die extra auto, maar komen ze er vaak niet toe om dat ook in de praktijk uit te testen. Je moet onmiddellijk investeren in een abonnement zonder dat je echt zeker weet of het je wel zal liggen. Dankzij deze samenwerking met De Lijn krijgen onze nieuwe inwoners die unieke kans nu wel.’

De actie loopt een drietal maanden in de pilootsteden. In het voorjaar van 2021 volgt een evaluatie. De Lijn wil de actie nadien uitrollen naar alle andere Vlaamse steden en gemeenten die geïnteresseerd zijn. (EM / Foto N-VA Lier)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten