• 23/06/2024

Veiling voor Oekraïne in Mol, informatieavond in Beerse

MOL – De Academie voor Beeldende Kunsten in Mol organiseert een steunactie ten voordele van de oorlogsslachtoffers uit Oekraïne.

Via een verkoop van originele kunstwerken gemaakt door onder meer leerlingen en leerkrachten, hopen zij een mooi bedrag bij elkaar te krijgen.

De minimumprijs per kunstwerk bedraagt tien euro, maar een hoger bedrag is uiteraard meer dan welkom. De werken zijn te bezichtigen van dinsdag 19 april tot en met donderdag 19 mei tijdens de tentoonstelling in de exporuimte van de academie, Markt 28. De opbrengst gaat integraal naar het Consortium 1212.

Hilda Valgaeren (N-VA), schepen voor onderwijs: ‘Zowel kinderen, jongeren als volwassenen lieten de afgelopen weken hun creativiteit de vrije loop.’

‘Het wordt dan ook een bijzondere tentoonstelling met diverse technieken uit het brede aanbod van ateliers. Tussen alle werken hangen er ook originele kunstwerken van leerkrachten, directie en secretariaatsmedewerkers. Elk kunstwerk is uniek.’

Alle kunstwerken worden anoniem gepresenteerd tijdens de tentoonstelling die loopt van dinsdag 19 april tot en met donderdag 19 mei. Pas nadien ontdek je op de achter- of onderkant wie de maker is van het aangekochte werk.

Elk werk krijgt slechts één koper. Wie tijdens de verkoopmomenten als eerste minstens tien euro geeft voor het door hem/haar uitgekozen werk, wordt eigenaar.

De wekelijkse verkoopmomenten vinden plaats op maandag, dinsdag, woensdag en zaterdag telkens tussen 13.30 en 16.30 uur .

Na betaling (contant of via bancontact), ontvang je een betalingsbewijs en wordt het gekozen werk aan jou toegewezen. Ophaaldatum is zaterdag 21 mei om 10 uur in de exporuimte van de academie.

Lokaal bestuur Beerse organiseert een informatieavond op woensdag 27 april om 19 uur in Lokaal Dienstencentrum De Ontmoeting.

Burgemeester Bart Craane (CD&V) vertelt je hoe het lokaal bestuur aan de slag is gegaan met deze opdracht. Craane: ‘Twee pijlers zijn voor ons belangrijk. We willen de vluchtelingen onderbrengen in veilige en gezonde woningen. Bovendien willen we ook inzetten op een warm onthaal door de vluchtelingen zorgzaam te omringen.’

Wil je weten hoe we het lokaal bestuur de vluchtelingen uit Oekraïne opvangt? Ben je benieuwd hoe ook jij je steentje kan bijdragen? Kom dan naar de infoavond op woensdag 27 april om 19 uur in Lokaal Dienstencentrum De Ontmoeting (Boudewijnstraat 10).

Inschrijven kan via https://bit.ly/InfoavondOekraïne. Meer info over Oekraïne? www.info-ukraine.be. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten