• 24/05/2024

‘Veilige schoolomgeving’ pakt buurt rond SBS De Burgstraat in Geel aan

GEEL – SBS De Burgstraat is de eerste school waar het project Veilige schoolomgeving zich op focust. Samen met de school en buurt doorliep de stad Geel een traject om oplossingen te zoeken om de schoolomgeving veiliger te maken.

Het stadsbestuur voert sinds vandaag testmaatregelen in die het gevolg zijn van deze besprekingen.

Door tijdelijke verkeersmaatregelen te nemen pakt de stad bepaalde knelpunten uit de schoolomgeving aan.

Deze testmaatregelen kwamen tot stand na inspraak van kinderen en een participatiemoment met ouders en buurtbewoners.

Het doel van deze proefopstellingen is dat kinderen met de fiets of te voet veiliger op hun school geraken en er ook weer vertrekken, dit alles vanuit het standpunt van het kind. De testfase startte vandaag  en loopt tot het einde van dit schooljaar.

Het deel van Burgstraat tussen Groenenheuvel en Rijn wordt een schoolstraat aan het begin en einde van de schooldag.

Dit betekent dat er geen gemotoriseerde voertuigen mogen komen tijdens de vooropgestelde uren op schooldagen.  De schoolstraat wordt aangegeven met een C3-bord met onderbord ‘schoolstraat’ en een doek met korte info.

Enkelrichting in Groenenheuvel van Burgstraat tot aan Hollestraat. Deze maatregel is doorlopend.

Niet dubbel parkeren in Groenenheuvel van Burgstraat tot aan Hollestraat, aan de linkerkant geldt er een stilstaan- en parkeerverbod. Deze maatregel is doorlopend.

De hele Burgstraat en het deel van Groenenheuvel dat nu zone 30 is wordt een fietsstraat. Deze maatregel is doorlopend.

Tot eind juni hebben de schoolkinderen, ouders en buurtbewoners tijd om hun positieve en negatieve ondervindingen door te geven aan de school of het contactcentrum grondgebonden zaken van de stad. Als de evaluatie positief is, engageren de school en de stad zich om de proefopstellingen om te vormen tot definitieve maatregelen. Als er nog knelpunten zijn, kunnen er eerst nog andere of bijgestuurde maatregelen uitgetest worden vooraleer er een definitieve opstelling komt.

Hoe deze proefmaatregelen tot stand zijn gekomen en meer gedetailleerde info over de wijzigingen vind je in de nieuwsbrief die aan de school en buurtbewoners werd bezorgd. De nodige signalisatie zal aangebracht worden tegen het einde van de krokusvakantie. Ook op www.geel.be/veilige-schoolomgevingen  vind je meer informatie over het project Veilige schoolomgevingen.  (EM / Afbeelding stad Geel)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten