• 14/04/2024

Go Cart Race, Campus Groenenborger, UA Universiteit Antwerpen

Veertien studentenclubs streden tegen elkaar tijdens de GO-Kart Race van UAntwerpen

ANTWERPEN – Sinds 1984 al gaan studentenclubs de sportieve strijd aan tijdens de Go-Kart Race van UAntwerpen. Vandaag vierde de ludieke/bloedserieuze wedstrijd haar 40ste verjaardag.

De Go-Kart Race is een van de traditionele hoogtepunten van het studentenleven op de campussen Groenenborger, Middelheim en Drie Eiken van de Universiteit Antwerpen.

Het evenement werd jarenlang georganiseerd door ASK-Stuwer, de overkoepelende studentenvereniging en de verenigingen die onder deze koepel actief waren.

Na aanslepende problemen besloot de universiteit recent om ASK-Stuwer van haar verantwoordelijkheden als koepelvereniging te ontheffen.

Dat betekent echter niet dat de Go-Kart Race van de kalender gehaald werd, integendeel. Student Sam Pieters van de organisatie: ‘De veertien studentenclubs die lid zijn van de kringraad, zetten er allemaal hun schouders onder.’

‘We komen onderling gelukkig goed overeen. Na de Openingsdag bij de start van het academiejaar is deze race zowat het belangrijkste evenement voor onze studenten.’

‘We hadden niet veel tijd om alles georganiseerd te krijgen, maar met de hulp van alle clubs en de steun van de universiteit lukte het wel.’

En dus fungeerden de paden op Campus Middelheim alweer een namiddag lang als racecircuit.

Alle studentenclubs stuurden een versierde go-kart de baan op. In twee manches streden zij om de sportieve eer, luid aangemoedigd door de cheerleaders van de eigen club.

Er waren prijzen voor de snelste go-kart, voor het best versierde rijtuig en voor de enthousiastste cheerleaders.

Pieters: ‘Zoals elk jaar werd er deze namiddag geen les gegeven op de drie campussen van de life sciences en waar de wetenschappers en technologen in spe studeren.’

‘Voor, tijdens en na de wedstrijd zorgden de deelnemende clubs voor een uitgebreid cateringaanbod.’ (EM / Foto Universiteit Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten