• 21/05/2024

VDAB, Kontich en Zora breken een lans voor werk in de industrie.

KONTICH – Tot woensdag 25 oktober staat de promo-unit van VDAB voor de sector industrie aan het Halfdiep, Duffelsesteenweg 145, 2550 Kontich. Bezoekers kunnen daar kennismaken met de job en opleidingsmogelijkheden in deze sector. Op woensdag is er een lokale jobbeurs, specifiek voor de industriesector. Omdat er in het verleden vooral is ingezet op de dienstensector, komen ze daar nu handen tekort en zijn ze hard op zoek naar kandidaten. Deze voormiddag kregen de leerlingen van Sint-Rita, campus technologie een workshop over printmedia en mechanica en konden ze simulatoren uittesten. In de namiddag was het de beurt aan de leerlingen van Regina Pacis uit Hove.

Op woensdag 25 oktober ligt de focus op werkzoekenden. Lokaal bestuur Kontich en ILV Zora Werkt, geven hierbij onder andere infosessies aan Oekraïners om het aanwezig potentieel te activeren. ‘Velen onder hen dachten hier heel kort te verblijven en vermeden daarom het engagement van een vaste betrekking. Omdat de realiteit anders heeft beslist, proberen we hen nu in te zetten waar het nodig is.’ verduidelijkt Bjorn Cuyt, provinciaal directeur VDAB. Vanaf 13 uur is iedereen welkom op de beurs. De deelnemende bedrijven van de jobbeurs vind je hier.

Cindy Vanbaeden, schepen van Welzijn, Patrimonium & Personeel: “Werk is de beste garantie tegen armoede. Maandelijks stijgt het aantal openstaande vacatures in Kontich, dus initiatieven zoals een lokale jobbeurs en workshops voor scholen kan ik alleen maar toejuichen. Als schepen van welzijn zal ik me blijven inzetten op een sterk lokaal activeringsbeleid met een duidelijke

focus op werkgeversbenadering.” Goele Custers, voorzitter ILV ZORA Werkt: “De samenwerking tussen lokale besturen en VDAB leidt tot een gezamenlijke en geïntegreerde aanpak om de werkzaamheid te verhogen. We hebben bijzondere aandacht voor mensen die het moeilijker hebben of kwetsbaarder zijn op de arbeidsmarkt. Kijkend naar de goede ZoraWerkt-resultaten voor sociale tewerkstelling van het voorbije jaar, geeft dit alvast goede moed om op de ingeslagen weg voort te gaan.”

Op de foto: VDAB-instructeur Kris Valvekens geeft een demonstratie met de inbindmachine.

Bart BOUSSEMAERE

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten