• 17/06/2024

VC Pallieterland zoekt vrijwilligers, discgolf in Lier, verkoeling in Duffel

LIER – De hogere overheid besliste om in de strijd tegen corona een nieuwe vaccinatiecampagne te lanceren vanaf september. Iedereen boven de achttien jaar krijgt de kans om een herfstprik te halen.

In de vaccinatiecentra worden voorbereidingen getroffen om in september op te schalen. Ook in vaccinatiecentrum Pallieterland (Lier, Duffel, Berlaar, Ranst en Nijlen) zijn de voorbereidingen aan de gang om vanaf maandag 5 september weer volop van start te gaan. Wellicht zal het vaccinatiecentrum elke dag drie shiften voorzien tot eind oktober. Ook het call center zal weer volledige dagen bemand worden met meerdere medewerkers per shift. De ochtendshift loopt van 7.30 uur tot 12 uur, de middagshift van 11.30 uur tot 16 uur en de avondshift van 15.30 uur tot 20 uur.

Om dit alles in goede banen te leiden zijn er opnieuw helpende handen nodig. Men zoekt nog  helpers voor alle profielen, dit wil zeggen medewerkers voor het callcenter om alle vragen van burgers te beantwoorden, stewards om bezoekers in het vaccinatiecentrum te ontvangen en begeleiden, administratieve medewerkers om de burgers in te checken en/of te boeken, … Ook medische profielen worden gevraagd zoals vaccinatoren en optrekkers van vaccins, die wel in bezit dienen te zijn van de juiste medische diploma’s. Wil je graag meehelpen in de herfstcampagne, geef dan zo snel mogelijk je kandidatuur door. Je doet dit door een mail te sturen naar vaccinatiecentrum@lier.be of te bellen naar 03 8000 410 of 0471 885 362.

Discgolf is een sport die in veel opzichten lijkt op golf. Zoals de naam doet vermoeden, wordt er met een frisbee gespeeld in plaats van met een bal en clubs. Het blijft wel de bedoeling om in zo weinig mogelijk worpen de frisbee in het doel te werpen. Natuurlijke obstakels zoals bomen maken het spel uitdagender.

Na het succes van vorig jaar staan er momenteel opnieuw discgolfdoelen opgesteld op het terrein naast zwembad de Waterperels in Lier. Iedereen kan gratis en op eigen houtje gebruik maken van dit tijdelijke discgolfparcours en kennismaken met deze sport.

Heb je zelf geen disc of frisbee? Voor 2,50 euro kan je er eentje ontlenen bij de cafetaria van zwembad de Waterperels (tijdens de openingsuren). Na het terugbrengen krijg je een kortingsbonnetje van 2,50 euro voor het rest-au-café. De discgolfdoelen blijven staan tot vrijdag 30 september.

Het gemeentelijk zwembad van Duffel organiseert deze week verkoelende splashdagen. Een opblaasbaar waterkussen zorgt voor extra fun tijdens het zwemmen.

Deze splashdagen vinden plaats op woensdag 10 en donderdag 11 augustus, telkens van 10.15 uur tot 11.45 uur en donderdag ook nog van 13 uur tot 14.30 uur en van 15 uur tot 16.30 uur. Een inkomticket is verplicht en kan je aankopen aan de kassa van het zwembad. Burgemeester Sofie Joosen (N-VA):  ‘Met de splashdagen verhogen we het zwemplezier in de Zwem.Com. Een bezoekje aan het zwembad deze week kan sowieso voor verkoeling zorgen en is meteen een leuke uitstap voor de kinderen. De bodemstanden in het zwembad zijn dan ook aangepast.’ (EM / Foto Gemeente Duffel)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten