• 20/05/2024

VC Noorderkempen boostert jongeren, Essenhoutstraat vernieuwd

BRASSCHAAT – Na de goedkeuring van de boosterprik voor twaalf- tot achttienjarigen, maakt het vaccinatiecentrum Noorderkempen zich klaar om alvast drie halve dagen jongeren te ‘boosteren’. Voorzitter Cindy De Roeve: ‘In totaal gaat het over zo’n 8 000 jongeren in onze regio. We werken niet met vrije inloop dus vragen om telefonisch een afspraak te maken voor die derde prik.’

‘We zetten onze deuren extra open op drie momenten. Zo kunnen jongeren van Wuustwezel, Essen, Kapellen, Kalmthout n Brasschaat een afspraak plannen op woensdag 9 februari tussen 13 uur en 16.30 uur, op zaterdag 12 februari tussen 13 uur en 16.30 uur en op zondag 13 februari tussen 9 uur en 12.30 uur. Afhankelijk van de vraag, plannen we later nog momenten in.’ Wil je je boosterprik plannen? Bel dan naar het call center op het nummer 0800 59 056. De medewerkers staan zelfs dit weekend paraat, vandaag 13 tot 18 uur en morgen zondag 6 februari van 9 uur tot 12.30 uur. Vanaf maandag kan je er terecht tijdens de gewone openingsuren, dus iedere werkdag van 9 tot 13 uur. De Roeve: ‘Er zijn nog wel een paar zaken belangrijk om mee te geven. Je laatste vaccinatie moet minstens vier maand geleden zijn. En als je een afspraak hebt voor je booster, breng dan zeker je identiteitskaart én een gehandtekende toestemming van je ouders mee naar je vaccinatie.’

De Essenhoutstraat in centrum Kapellen zal er binnenkort anders uitzien. De nutswerken zijn achter de rug en de voetpaden worden kortelings vernieuwd. De gemeente wil het centrum nóg toegankelijker maken voor de zwakke weggebruikers.

Ook zal het kruispunt met de Peedreef binnenkort een metamorfose ondergaan. De gemeente keurde ondertussen het plan voor de nieuwe verkeerssituatie goed; namelijk een scherpere hoekverbinding tussen de twee straten. Door deze scherpte te creëren worden de automobilisten verplicht om te vertragen en te stoppen. Het zebrapad wordt daarom ook verlegd met als neveneffect een betere zichtbaarheid van de aankomende voetgangers. Tot slot ontstaat er een nieuwe groenzone op de hoek, gunstig voor het straatbeeld.

Parallel ontwikkelen projectontwikkelaar Resor Residential & Clique Invest aan dit vernieuwde kruispunt woonproject Capelle, bestaande uit veertien hoogwaardige appartementen. Dit project vormt de poort naar Kapellen Centrum en zet de modernisering van de dorpskern naar kwalitatief woonvastgoed verder. De vraag is immers groot want al negen van de appartementen zijn voor de eerste steenlegging verkocht.

Na de dood van zijn vader, besloot Jan Aertsen om zoveel mogelijk verhalen uit het leven van zijn pionierende boerenfamilie van de vergetelheid te redden. Het resultaat is een betoverend boek over de pioniers van de Noorderkempen. Aertsen sprak met getuigen en achterblijvers, las historische werken, wroette in archieven en in zijn eigen geheugen. Samen vormen deze puzzelstukken een bont familieportret van durvers en doeners, van dromers en piekeraars.

Het boek wordt voorgesteld op zondag 13 februari om 11 en 15 uur in het kasteel van Loenhout. Daarna volgt er nog een bijeenkomst op zondag 27 februari om 11 uur bij Het Boerenijsje aan de Sint-Lenaartseweg. (EM / Foto Resor Residential)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten