• 24/06/2024

VC Mechelen-Katelijne dra in Zwartzustersvest, werelddierendag in Tivolipark

MECHELEN – Voor hun derde coronaprik zullen de 65-plussers uit de eerstelijnszone Mechelen-Katelijne vanaf maandag 11 oktober terechtkunnen in de voormalige ziekenhuiscampus aan de Zwartzustersvest in Mechelen. Eind deze week sluit het vaccinatiecentrum Nekkerhal immers definitief de deuren.

Zondag maakte de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid bekend om alle 65-plussers een derde coronaprik aan te bieden. Verschillende lokale besturen zullen het vaccin kunnen toedienen in de nog geopende vaccinatiecentra. Dat is in de eerstelijnszone Mechelen-Katelijne niet mogelijk. Vanaf oktober wordt de Nekkerhal opnieuw vrijgegeven als commerciële beursvloer. Mechels burgemeester Alexander Vandersmissen (Open Vld, zie foto): ‘Maar de beslissing van de ministers van volksgezondheid komt natuurlijk niet helemaal als een verrassing. Achter de schermen was de coronacrisiscel van onze eerstelijnszone dan ook al langer bezig om scenario’s voor het toedienen van een derde prik voor te bereiden. Zondag heeft de crisiscel dan beslist om de vroegere spoedafdeling van het oud-ziekenhuis aan de Zwartzustersvest in gereedheid te brengen als vaccinatiepunt voor het toedienen van deze prik.’

Een aannemer werd gevorderd om de leegstaande vleugel snel bedrijfsklaar te krijgen. De aanpassingswerken zijn vandaag al gestart. Het is de bedoeling om op 11 oktober klaar te zijn. Er worden vier vaccinatielijnen ingericht, half zoveel als in de Nekkerhal. In totaal worden er 17 000 inwoners van Mechelen en Katelijne ouder dan 65 verwacht (dit is exclusief de bewoners van een woonzorgcentrum.)

Kristof Sels (N-VA), burgemeester van Sint-Katelijne-Waver: ‘Ook tijdens deze tweede campagne gaan we opnieuw een beroep doen op onze schitterende en geëngageerde groep van vrijwilligers. Velen onder hen gaven al te kennen zeker ook de schouders te willen zetten onder deze belangrijke derde prik. De Vlaamse overheid zorgt voor de oproepingsbrieven. Wij zullen onze inwoners verder informeren over de praktische kant in ons nieuwe vaccinatiepunt.’ Met deze beslissing zal nu een aparte vleugel van het voormalig ziekenhuis gebruikt worden als tijdelijk vaccinatiepunt. Eind april moet de voormalige kliniek ontruimd worden in voorbereiding van de sloop.

Op zondag 3 oktober viert men terug Werelddierendag, de feestdag van alle dieren. Van 10 tot 16 uur ben je welkom in het Mechelse Tivolipark. Men organiseert tal van workshops, info-standen en demonstraties. Er is zelfs een roofvogelshow. Voor sommige activiteiten moest je je wel op voorhand inschrijven – die zijn ondertussen volzet – een aantal zijn betalend. Betalen doe je cash. Er zijn demo’s van de Bonheidse hondenclub, een sessie creatief aan de slag met de opvoeding van je hond, een imker, een roofvogeldemonstratie en een doggy dance. Meer info op https://www.facebook.com/events/965158147326520/.

Op zaterdag 2 oktober kan je al eens een kijkje gaan nemen bij de Dierenbescherming Mechelen. Tussen 10 en 17 uur zetten ook zij hun deuren open. Er is een heus Petfest helemaal in fluo. Je vindt ze terug in de Slachthuislaan 3. Meer info op https://www.facebook.com/events/574282613584739. (EM / Foto Stad Mechelen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten