• 21/06/2024

VC Baldemore prikt volgende week 1 500 jongeren, bouw kinderclub in Rauw

MOL – Kies je als twaalf- tot zeventienjarige voor een extra vaccinatie tegen corona en woon je in Balen, Dessel, Mol of Retie? Registreer jezelf op www.vaxlist.be en duid jezelf aan voor de extra prik. Heb je – mogelijk via je ouders – al een account op VAXLIST? Gebruik dan deze registratie om jezelf aan te melden voor de extra prik. Zo snel mogelijk vertrekken via VAXLIST de eerste uitnodigingen voor een extra prik op donderdag- 10 of vrijdagavond 11 februari, telkens tussen 18 en 20 uur. Let op: je kan alleen een extra prik laten plaatsen als je een door de ouders ondertekende ’geïnformeerde toestemming’ meebrengt naar het vaccinatiecentrum. Die kan je downloaden via https://www.laatjevaccineren.be/sites/default/files/atoms/files/informed%20consent%20boostervaccinatie%20-%20DEF%20versie.pdf.

De Vlaamse Regering besliste recent om alle Vlaamse jongeren tussen twaalf en zeventien jaar in Vlaanderen de kans te geven op een extra prik. De extra prik is alleen mogelijk wanneer ouders zichzelf goed informeren en uitdrukkelijk de toestemming geven. Deze toestemming verloopt via het formulier ‘geïnformeerde toestemming’ dat de Vlaamse overheid ter beschikking stelt. Mintens één van de ouders moet het ondertekenen, zelfs als je ouders meekomen naar het vaccinatiecentrum. Je ontvangt voor deze extra prik géén uitnodiging via de post, e-mail of e-box. Je moet jezelf inschrijven.

Dit herhalingsvaccin na de basisvaccinatie verhoogt opnieuw de bescherming tegen besmetting en ziekte. Een extra vaccin is alleen mogelijk voor jongeren die minstens vier manden geleden de basisvaccinatie kregen met twee vaccins van Pfizer. Ook bij vaccins tegen andere ziekte is het gebruikelijk dat verschillende dosissen nodig zijn om de vaccinatie te vervolledigen. Alle officiële info over de argumentatie voor een extra prik, de medische bevindingen, de veiligheid van een extra prik voor twaalf- tot zeventienjarigen en de besluitvorming hierover, lees je https://www.laatjevaccineren.be/booster-12-17-jaar.

Voor donderdag 10 of vrijdagavond 11 februari beschikt VC Baldemore nog over maximum 1 500 vrije tijdsloten voor extra prikken bij twaalf- tot zeventienjarigen. Wekelijks zal men bijkomend de nodige tijdssloten voorzien, afhankelijk van het aantal inschrijvingen op VAXLIST. Wie zich heeft ingeschreven, ontvangt via sms of telefonisch een uitnodiging met voorstelmoment. Dit moet je bevestigen. Pas dan heb je een definitieve afspraak en verwacht men je in het vaccinatiecentrum. Vrije inloop is niet mogelijk.

Op dinsdag 1 maart start de bouw van een nieuwe kinderclub voor de buitenschoolse kinderopvang in Mol Rauw. De nieuwe kinderclub komt in de Gemeenteheistraat, op de locatie van de vroegere kleuterschool en parochiezaal. De werken voor de nieuwbouw starten met de volledige afbraak van het bestaande oude gebouw. De kinderclub verhuist tijdens de werken tijdelijk naar de refter en sporthal van de aanpalende gemeentelijke basisschool De Zandloper. De toegang tot de school verloopt tijdens de werken zoveel mogelijk via het wandelpaadje langs het kerkhof. In de nieuwbouw voorziet men vier speelruimtes, waarbij één speelruimte ook door de aanpalende gemeenteschool en de Academie voor Beeldende Kunsten kan gebruikt worden. De nieuwbouw voorziet in een centrale balie met uitzicht op de verschillende speelruimtes, met aandacht voor variatie en volume van de ruimtes. (EM / Afbeelding Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten