• 24/07/2024

VC Baldemore nam een adempauze, Mol zoekt nieuwe uitbater cultuurcafé

MOL – De grote campagne om zo snel mogelijk extra prikken toe te dienen bij alle volwassenen die dit wensen, is inmiddels afgerond in Vaccinatiecentrum Baldemore. Daardoor kende het vaccinatiecentrum de afgelopen dagen een relatief rustige week. Men hoopt begin volgende week meer info te ontvangen over de extra prik voor twaalf- tot achttienjarigen. Mogelijk valt dit weekend nog een beslissing.

VC Baldemore krijgt steeds meer vragen naar de extra prik voor twaalf- tot achttienjarigen. Sommige vragen hebben verband met reisbeperkingen, in andere gevallen gaat het om minderjarige stagiaires in de zorg. Op dit moment is een extra prik voor deze leeftijdscategorieën niet toegelaten. Men hoopt begin volgende week te vernemen welke beslissingen de hogere overheid hierover neemt. Het vaccinatiecentrum staat klaar en beschikt over de nodige capaciteit om – wanneer vereist – snel aan de slag te gaan. Momenteel heeft ongeveer 23 procent van de vijf- tot elfjarigen in de eerstelijnszone een eerste prik gehad. Veel ouders hebben hun eerdere afspraak door een besmetting noodgedwongen moeten annuleren. Zij kunnen indien gewenst gewoon een nieuwe afspraak maken.

Deze week verstuurde men in totaal een 1 160 uitnodigingen naar verschillende categorieën. Ongeveer 500 uitnodigingen vertrokken naar tweedekansers voor een extra prik. Iedereen die een uitnodiging niet expliciet weigert, ontvangt automatisch steeds een tweede aanbod. Datzelfde geldt voor wie niet op de basisuitnodiging voor vaccinatie is ingegaan. Ongeveer een 500 inwoners hadden hiervoor nog geen tweede uitnodiging ontvangen. Ook na deze ‘herkansingen’ kan je steeds een afspraak maken via het callcenter op 014 38 90 47. Daarnaast krijgen ook kersverse twaalfjarigen een reguliere uitnodiging. Vanavond staat tussen 18 en 20 uur een vrij inloopmoment op het programma voor extra prikken. Dit geldt uiteraard alleen voor volwassenen én voor wie aan de tussentermijnen met de basisvaccinatie voldoet. Je bent tijdens deze uren welkom zonder afspraak.

Het gemeentebestuur van Mol start de zoektocht naar een nieuwe uitbater voor het cultuurcafé in ’t Getouw. Hilde Valgaeren (N-VA), schepen van cultuur: ‘Wie altijd al gedroomd heeft van een vernieuwende horecazaak grijpt best nu zijn of haar kans. Wij bieden niet alleen de perfecte locatie én een groot potentieel aan klanten. Met een hele reeks aan extra voordelen en ondersteuning – waaronder een budget van 25 000 euro voor aanpassingswerken – maximaliseren we de kansen op succes.’

Tal van verenigingen en welzijnspartners werken met het cultuurcafé samen. Voor de nieuwe uitbating wil het gemeentebestuur de kansen op een geslaagd verhaal maximaliseren. Een succesvol cultuurcafé vertrekt steeds vanuit een sterk en creatief concept, waarbij de uitbater alle ruimte en mogelijkheden krijgt om zijn of haar ideeën te realiseren. Valgaeren: ‘Om het toekomstige cultuurcafé te laten uitgroeien tot een horecatopper, organiseert het gemeentebestuur in samenwerking met UNIZO Antwerpen een uniek wedstrijdtraject met heel wat voordelen en ondersteuning. Er is een vrijblijvende infosessie op woensdag 9 februari om 20 uur, in coffeebar ’t Getouw (Molenhoekstraat 2, Mol). . Op dinsdag 22 februari is er de workshop ‘Business Model Canvas’’. Meer info: www.gemeentemol.be/cultuurcafe. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten