• 24/05/2024

Vanmiddag vond een grote boomplantactie plaats in Bonheiden (en dat is nog niet alles)

BONHEIDEN – Vanmiddag vond er een boomplantactie plaats in de Schranshoeflei in Bonheiden, in samenwerking met de kindergemeenteraad.

Op zondag 4 februari worden de voormalige terreinen van de Mechelsbroekstraat bebost, tussen 10.30 uur en 15.30 uur.

Tijdens het plantseizoen 2023-2024 plant gemeente Bonheiden drie nieuwe bossen aan, goed voor ongeveer drie hectare nieuw bos.

Deze realisaties worden mede mogelijk dankzij de professionele ondersteuning van de Bosgroep Antwerpse Gordel.

De Bosgroep volgt het volledige bebossingstraject en verzorgt de begeleiding tijdens de plantactie om de boompjes op de juiste manier de grond in te krijgen.

De eerste plantactie vond plaats op zondag 3 december 2023 in Diedonken. Daar werden zo’n 1 815 boompjes aangeplant.

Vandaag werd een bos aangeplant in samenwerking met de kindergemeenteraad in de Schranshoeflei, goed voor 990 boompjes. Ook Chiro Aksent was van de partij.

Tijdens de eerste vergadering van de kindergemeenteraad waren alle kindergemeenteraadsleden onmiddellijk enthousiast over de verschillende boomplantacties die deze winter in Bonheiden georganiseerd worden. De Raad wil graag mee de handen uit de mouwen steken.

Om zoveel mogelijk mensen te overtuigen deel te nemen hebben de kindergemeenteraadsleden heel wat flyers verdeeld, zowel op school als daarbuiten.

Sommigen knutselden zelf een eigen flyer in elkaar of stelden het project voor aan hun klasgenoten.

Daarbij leggen ze niet alleen de focus op de aanplant zelf maar onderstrepen ze ook het belang van bomen en bossen.

Bomen zorgen immers niet alleen voor zuurstof maar zorgen ook voor verkoeling, ze gaan overstromingen tegen en ze zijn een thuis voor vele dieren en planten.

Maar daar stopt het niet. Tijdens deze boomplantactie verkopen de kindergemeenteraadsleden ook chocomelk voor het goede doel.

Dit jaar werd besloten om de opbrengst van de verkoop te schenken aan de ALS-liga. De liga ondersteunt en informeert onder meer patiënten en familieleden die met deze ziekte worden geconfronteerd.

De derde plantactie dit seizoen vindt plaats op zondag 4 februari 2024, tussen 10.30 uur en 15.30 uur. Dan worden de voormalige voetbalterreinen in de Mechelsbroekstraat aangeplant met 2 385 boompjes. Voor deze actie kan men niet alleen een beroep doen op de enthousiaste buurtbewoners, maar ook Chiro Rijmenam en Chiro Aksent komen mee planten. De actie wordt mee ondersteund door het Jane Goodall Instituut.

Zondag vindt de plantactie plaats op de voormalige voetbalterreinen in de Mechelsbroekstraat 2. (EM / Foto’s Gemeente Bonheiden)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten