• 04/03/2024

Vandaag rukwinden tot 120 km/u; volg hier de situatie in onze provincie

ANTWERPEN – Het KMI heeft opnieuw code oranje afgekondigd voor de kust. In de provincie Antwerpen worden  er rukwinden van 80 tot 120 kilometer per uur aangekondigd. Zeker omdat een aantal bomen en obstakels ondertussen aan het wankelen werden gebracht, verwacht men grote,  bijkomende schade. Wij proberen u, net zoals vrijdag, opnieuw op de hoogte te brengen van de schade die er in elke gemeente zou zijn en de maatregelen die worden genomen. Ook nu rangschikken we ze per gemeente/stad/district en wordt het artikel regelmatig aangepast.

*ANTWERPEN: Het Waterbouwkundig Labo verwacht morgen om 6.20 uur een springtij van 6,90m TAW. Ook in de avond wordt hoger tij dan normaal verwacht rond 18.45 uur. De brandweer en de stadsdiensten houden daarom de waterkeringspoorten vaker dicht deze dagen. Vanavond om 22 uur sluit de brandweer de laatste poorten. In de loop van de dag zullen ook de stadsdiensten al enkele poorten sluiten. De poort aan het Steenplein zal in de loop van maandag tussen de twee hoge getijden open zijn om het Steen, het veer of de Waterbus te bereiken. Parkeren is niet toegelaten. Morgen vanaf 16 uur worden de poorten opnieuw gesloten.

Eigenaars van wagens die op de kaaien achter de waterkeringsmuur geparkeerd staan, wordt aangeraden deze te verplaatsen. Er wordt niet getakeld. Wagens kunnen niet meer weg, eens de poorten toe zijn. Er geldt een parkeerverbod achter de waterkeringsmuur van vanavond om 22 uur tot en met maandag om 21 uur. Het wordt sterk afgeraden om te voet de waterkeringsmuur over te steken tijdens of onmiddellijk na hoogwater.

*Vanaf 19 uur rijden alle treinen in de provincie Antwerpen tegen een maximum snelheid van 80 kilometer per uur.

*BOECHOUT: De Holleweg blijft afgesloten tot minstens maandag 21 uur.  Ter hoogte van de kapel aan de Konijnenbergstraat dreigt een lindeboom het te begeven nadat eerder een beuk sneuvelde.   (EM / Foto Stad Mortsel)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten