• 23/02/2024

Vandaag kon je ‘Zen Zwemmen’ in Antwerpen maar je krijgt nog drie kansen

BORGERHOUT – Sporting A tovert vier stedelijke zwembaden in februari en maart om tot sfeervolle relaxtempels. Tijdens de eerste editie van ‘Zwem je zen’ is baantjes trekken niet aan de orde, helemaal zen worden tijdens een yogasessie op het water wel. De inschrijvingen lopen vlot binnen, dus geïnteresseerden wachten best niet te lang.

In deze drukke tijden voelen veel mensen de nood om af en toe even op de rem te gaan staan. Wie snakt naar een dergelijk rustmoment kan dankzij de eerste editie van ‘Zwem je zen’ terecht in vier stedelijke zwembaden om de batterijen weer helemaal op te laden met een relaxerende yogasessie op het water. Tijdens dit gloednieuwe evenement worden zwembaden Plantin Moretus (Borgerhout), Sorghvliedt (Hoboken), Park van Merksem en Groenenhoek (Berchem) achtereenvolgens omgetoverd tot sfeervolle ontspanningsbaden.

Voor één keer (even) geen plaats voor sportieve baantjestrekkers en jong plonsgeweld in het zwembad. Met een beperkt aantal deelnemers van elf personen per sessie wordt het zengehalte nog versterkt door het sfeervol verlichte bad en de zenmuziek op de achtergrond. In de yogasessie van 35 à 40 minuten proeven de deelnemers van de unieke ervaring van yoga op het water. Dit gebeurt op speciale stevige en robuuste matten. Ideaal om de zorgen van zich af te laten glijden. Na de sessie kunnen de deelnemers letterlijk en figuurlijk blijven hangen in speciale hangmatten in het bad. Of volledig tot rust komen met een gezond en lekker drankje in het exclusief ingerichte chillhoekje.

Peter Wouters (N-VA), schepen voor sport: ‘Sport verbindt mensen, maar ook lichaam en geest. In het geval van yoga mag je dat laatste heel letterlijk nemen. Bij ‘Zwem je zen’ draait alles om het vinden van balans, op en naast het water. Wie deelneemt aan deze ontspannende inspanning in één van onze pop-up ‘zenbaden’, voelt zich als herboren en start de nieuwe (werk)dag met een volle energietank.’

‘Zwem je zen’ vond vandaag plaats in Borgerhout. De volgende sessies, telkens van 17 uur tot 21.45 uur (Sorghvliedt tot 21 uur) zijn op donderdag 23 februari in Sorghvliedt, woensdag 1 maart in Park van Merksem en vrijdag 10 maart in Groenenhoek.

De kostprijs is vier euro en reserveren is verplicht via de stedelijke zwembadenshop: https://zwembadenantwerpen.recreatex.be.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten