• 15/07/2024

Vandaag klonken lokaal bestuur en Kempens Landschap op slot van ‘Bruisend Booischot’

BOOISCHOT – Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg en Stichting Kempens Landschap realiseren sinds 2018 heel wat mooie dingen in de dorpskern van Booischot, met als troef natuurlijk het kasteeldomein van Hof Ter Laken.

Binnen het Programma voor Plattelandsontwikkeling (PDPO)-project ‘Bruisend Booischot’ maakten ze tussen 2019 en 2023 werk van een aantal acties om het sociale leven in Booischot nieuw leven in te blazen en mooie plekken te realiseren waar mensen (opnieuw) kunnen samenkomen.

Dat deden ze enerzijds op het kerkplein en anderzijds in de historische moestuin en in een speelbos in Hof Ter Laken. De resultaten zijn geslaagd, en dat liet men vanmiddag graag zien.

Het leuke is dat de lokale bevolking meewerkte aan de projecten. Voor de vergroening van het kerkplein werd een participatief traject uitgestippeld waarbij de ambassadeursgroep van Booischot (die al jaren actief meewerkt sinds het project Veerkrachtige Dorpen) samen met andere inwoners nadacht over wat de invulling van het kerkplein moest en kon zijn.

Op het domein Hof ter Laken werkten een mooie groep vrijwilligers, de school en de Chiro mee.

Inmiddels zijn de realisaties op het terrein zichtbaar en organiseerde het lokale bestuur in samenwerking met Kempens Landschap en de andere betrokken partners een slotmoment.

Dat vond plaats aan de kerk van Booischot. Na een openingsmoment bezocht men de realisaties. Er werd afgesloten met een hapje en een drankje aan het Hof ter Laken.

Maurits WOUTERS

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten