• 20/04/2024

Vanaf zaterdag kan je opnieuw in openlucht gaan zwemmen in Antwerpen

ANTWERPEN – Nu zaterdag 1 mei gaat het openluchtseizoen voor de Antwerpse zwemmers officieel van start, met de opening van zwembad De Molen op Linkeroever (zie foto). Zwemvijver Boekenberg volgt twee weken later, op zaterdag 15 mei. Vanaf dan tot midden september kan iedereen genieten van buitenwaterpret. Voor De Molen is op voorhand reserveren nog steeds verplicht wegens corona. Met zwemvijver Boekenberg in Deurne en openluchtzwembad De Molen op Linkeroever beschikt Antwerpen over twee fantastische locaties om buiten te zwemmen.

Aan het Sint-Annastrand op Linkeroever is openluchtzwembad De Molen helemaal klaar voor het zomerseizoen. Dit jaar opent het zwembad al op 1 mei, twee weken vroeger dan normaal, zodat meer Antwerpenaren sneller de kans krijgen om te komen zwemmen. In het grote 50-meterbad zwemmen bezoekers in water met een temperatuur van een constante, aangename, 28 graden. Voor de allerkleinsten is er het plonsbad.

Kinderen tot en met drie jaar hoeven niet te betalen, jongeren (van 4 tot 25 jaar) en senioren (vanaf 65 jaar) betalen twee euro,  senioren (vanaf 65 jaar) twee euro,  volwassenen (van 26 tot en met 64 jaar) vier euro, personen met een handicap twee euro en A-kaarthouders met kansentarief 0,50 euro. Een zwembeurt kost er maximaal vier euro. Je zwembeurt vooraf reserveren is verplicht via https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/sporting-a/zwembaden/openluchtzwembad-de-molen. .

Net zoals vorig jaar wordt er gewerkt met tijdsblokken en een maximum aantal zwemmers per tijdsblok. Het zwembad is open tot en met maandag 13 september, elke dag uitgezonderd een aantal sluitingsdagen.

Zwemmers kunnen in alle rust genieten van de 73 meter lange zwemvijver in de groene omgeving van het Boekenbergpark aan de Van Baurscheitlaan in Deurne. Voor de jongere zwemmers is er een speelbad met een diepte van 50 centimeter. Meer dan 22.000 planten zuiveren het water op een natuurlijke manier, waardoor er geen chloor of andere chemicaliën in het water van de zwemvijver zitten. Bovendien is een zwembeurt hier volledig gratis en moet je niet reserveren wanneer je wil komen zwemmen.

Wanneer het erg druk is en de wachtrijen langer worden, wordt er overgeschakeld op blokzwemmen. Bij dit rotatiesysteem krijgt iedereen vijftien minuten de tijd voor een verfrissende duik. Zwemvijver Boekenberg is elke dag open tot en met zondag 12 september. Zowel het zwembad als de zwemvijver hebben een grote ligweide. Hierdoor kunnen de aanwezige bubbels voldoende afstand van elkaar houden wanneer ze niet aan het zwemmen zijn. Meer info op https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/sporting-a/zwembaden/zwemvijver-boekenberg-deurne

In de zomermaanden zijn de openluchtzwembaden iets langer open dan tijdens de rest van het seizoen. In zwemvijver Boekenberg zijn zwemmers in juli en augustus welkom tot 20 uur. Zwembad De Molen is dan weer van maandag 14 juni tot en met dinsdag 31 augustus al vanaf 9u30 open. (EM /Foto Stad Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten