• 24/05/2024

Vanaf vrijdag is er weer schaatsplezier in Wilrijk, zaterdag vuurspektakel in Ekeren

WILRIJK – Vanaf vrijdag 15 december kunnen Wilrijkenaren opnieuw terecht op de Bist voor een portie schaatsplezier. ‘Wilrijk Wintert’ brengt een maand lang een overdekte ijspiste met  winterdorp naar het centrum van het district.

‘Wilrijk Wintert’ is ondertussen aan zijn derde editie toe. De overkapte ijspiste van 350 vierkante meter wordt ook dit keer opgesteld op de evenementenzone van de Bist. Zo kunnen schaatsers en bezoekers ook dit keer genieten van een uitzicht op het districtshuis en de feeëriek verlichte bomen van het Wilrijkse centrumplein. Uitgebreid nakaarten kan in het eveneens overdekte winterdorp vlak naast de schaatspiste, waar verschillende chalets een ruim aanbod voorzien van hartverwarmende dranken en snacks.

De toegang tot het winterdorp van ‘Wilrijk Wintert’ is gratis. Een schaatsbeurt kost acht euro, huur van schaatsen inbegrepen. Wie eigen schaatsen meebrengt, betaalt zes euro.  Elke maandag mogen Wilrijkse senioren (+55 jaar) gratis het ijs op. Het winterdorp en de ijsbaan zijn elke dag open tot en met zondag 14 januari 2024. De exacte openingsuren vind je hier . Robert Moens (N-VA), districtsschepen voor sport: ‘Wilrijk Wintert brengt vier weken schaatsplezier voor jong en oud naar Wilrijk. Het doet me plezier dat ook heel wat lokale scholen deze kans hebben gegrepen om hun leerlingen binnenkort te trakteren op een portie winterpret.’

Een rondje schaatsen met vrienden of familie is niet de enige troef van het centrum van Wilrijk tijdens de jaarwisseling. De Wilrijkse winkeliers zetten in de eindejaarsperiode vanzelfsprekend hun beste beentje voor. Tijdens het openingsweekend van ‘Wilrijk Wintert’ (van 15 tot 17 december) houden ze een kerstshoppingweekend waarbij de winkels op zondag open zijn en het bezoek krijgen van de kerstman en zijn rendieren.

In een handelsruimte aan de Heistraat 67 kunnen shoppers hun kerstaankopen origineel laten inpakken. In deze pop-up zaak vind je naast deze inpakdienst ook een markt met ambachtelijke producten. De handelaars van het Wilrijkse (winkel)centrum schenken hun klanten een kraslot bij elke aankoop. Daarmee maken ze kans op mooie prijzen uit een muur vol lockerkastjes. Op zondag 17 december blijven alle winkels open tijdens een koopzondag.

Vlakbij het schaatsdorp staat de jaarlijkse Wilrijkse winterfoor tot zondag 7 januari 2024 met kermisattracties voor kinderen en gebakkramen. Naar jaarlijkse gewoonte baden de Bist en de winkelstraten in een zee van fonkelende feestlichtjes, met de grote kerstboom voor het districtshuis als orgelpunt. Districtsburgemeester Kristof Bossuyt (N-VA): ‘De schaatspiste van Wilrijk Wintert’ vormt een ideale aanvulling op het sterke winkelcentrum van ons district. Zo kan je een dagje kerstshoppen in Wilrijk perfect beginnen of afsluiten met een gezellig schaatsmoment op de Bist, die schittert dankzij onze kerstverlichting.’

Tijdens Winter in Ekeren vinden er een aantal activiteiten van het district, 252 cc en bibliotheek Driehoek plaats onder de noemer WinterWakker. Het hoogtepunt daarvan is het winterdorp met onder meer een kerstmarkt en vuurspektakel op zaterdag 16 december.

Samen met de verenigingen zorgt het district op zaterdag 16 december voor een familiedag. Ekerenaars kunnen kuieren op de kerstmarkt omringd door de vele kraampjes van de Ekerse verenigingen en warm vuur. WinterWakker staat ook voor muziek met doedelzakklanken van ‘Clan Hay Pipe Band’, het draaiorgel van ‘Orgel Ekeren’ of kerstliederen van de C-koren uit Ekeren. Tussendoor wandelen de muzikale kerstmannen van T-Trio en Fanfare ’t Akkoord & Majoretski voorbij. De kinderen beleven pret met een kunstschaatsbaan (schaatsen zijn voorzien), sneeuwballenvanger en een ritje op de zweefmolen. Om 19 uur start het vuurspektakel als afsluiter van de dag. Meer info hier  (EM)

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten