• 15/04/2024

Vanaf vanmiddag ligt er een rouwregister nav het overlijden van Ivo Pauwels

ANTWERPEN – Het Antwerpse stadsbestuur betuigt zijn oprechte deelneming bij het overlijden van de bekende Antwerpse acteur Ivo Pauwels. Pauwels had een lange en vruchtbare acteercarrière en was bij het grote publiek vooral bekend vanwege zijn personage ‘Nonkel Jef’ uit de gelijknamige tv-reeks. De stad opent vanaf vandaag 14 uur een rouwregister in het stadhuis.

Ivo Pauwels was een geboren en getogen Antwerpenaar, die in 1938 het levenslicht zag. Op zijn achttiende was hij al als acteur aan de slag bij het Vlaams Schouwtoneel, en later studeerde hij met grote onderscheiding af aan de toneelschool (de latere Studio Herman Teirlinck). Als beroepsacteur speelde hij onder meer bij het Koninklijk Jeugdtheater en in heel wat Antwerpse zalen zoals het Fakkeltheater, De Zwarte Komedie en EWT. Hij was ook één van de mede-oprichters van het Echt Antwaarps Theater, waar hij veel komische rollen speelde.

Pauwels had rollen in heel wat lokale televisiereeksen doorheen de jaren, zoals in ​ ‘Kapitein Zeppos’, ‘Het Zwaard van Ardoewaan’, ‘Zone Stad’, en ‘Fair Trade’. Hij speelde ook een van de hoofdrollen in de langlopende serie ‘Bompa’.

Zijn grootste bekendheid in Vlaanderen verwierf hij met zijn iconische personage ‘Nonkel Jef’. De gelijknamige komische tv-serie in de tweede helft van de jaren ’90 telde maar liefst 175 afleveringen. De kleurrijke en eigenzinnige Kempische landbouwer werd al snel heel populair en liet hoge kijkcijfers optekenen.

Het rouwregister dat stad Antwerpen opent voor iedereen die zijn medeleven wil betuigen, ligt aan de ingang van het stadhuis. Het is vanmiddag beschikbaar van 14 tot 18 uur en alle volgende dagen (ook dit weekend) van 9 tot 18 uur, tot en met vrijdag 15 september. (EM / Foto N-VA Heist-op-den-Berg)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten