• 18/07/2024

Vanaf vandaag kermis in Wilrijk, vanaf morgen in Merksem

Vanaf vandaag kermis in Wilrijk, vanaf morgen in Merksem

WILRIJK – Vanaf vandaag tot het einde van augustus staat er een kermis op de Bist in Wilrijk. Plaats van afspraak zijn de evenementenzone en het sportterrein op de Bist. De parking blijft open.  De kramen zijn tot en met maandag 31 augustus dagelijks open van 14 tot 22 uur.

Tussen zondag 9 en zaterdag 29 september laat de stad aanpassingen uitvoeren aan de Valaardreef om de snelheid van autoverkeer af te remmen.  Metingen hebben uitgewezen dat er in de Valaardreef te snel wordt gereden. Daarom zal de Stad Antwerpen enkele ingrepen doen om de snelheid van het gemotoriseerd verkeer af te remmen en zo de verkeersveiligheid te verhogen.

Volgende ingrepen zullen worden uitgevoerd:

  • Een prefab verkeersplateau met aan beide zijden een verdrijvingsvlak en stadsgrijze plooibakens in de parkeerstrook ter hoogte van het Klein Hoefken.
  • Twee rijbaankussens met ernaast een gedeeltelijke inname van de parkeerstrook met een verdrijvingsvlak en stadsgrijze plooibakens ter hoogte van de Kartuizersstraat.
  • Een prefab verkeersplateau ter hoogte van de Petunialei. De nodige verkeerssignalisatie zal worden aangebracht om dit in goede banen te leiden.

Tussen morgen en woensdag 2 september vinden er ook twee kermissen plaats in Merksem. Het zag er lang naar uit dat de twee zomerkermissen in Merksem niet konden doorgaan omwille van corona. Mits naleving van een aantal maatregelen, kunnen de Merksemnaren echter toch komen genieten van kermisplezier in de Laaglandlaan en op het Sint-Franciscusplein.

De kermis in de Laaglandlaan die was gepland van 1 tot en met 4 augustus gaat nu door vanaf morgen 22 augustus tot en met dinsdag 25 augustus. De grote kermis van zaterdag 29 augustus tot en met woensdag 2 september vindt plaats op het Sint-Franciscusplein, en niet op het Kroonplein zoals oorspronkelijk gepland.

 Omwille van deze tweede kermis kan de markt op dinsdag 1 september niet worden opgesteld op het Sint- Franciscusplein.  De kramen verschuiven naar de Jaak De Boeckstraat. Tijdens de markt kan er geen autoverkeer in de straat en geldt er een parkeerverbod van 6 uur ’s ochtends tot 15 uur.

Om het kermisbezoek coronaproof te houden, gelden zowel in Wilrijk als Merksem  verschillende maatregelen, zoals:

  • Iedere bezoeker vanaf de leeftijd van twaalf jaar moet bij kermisbezoek een mondmasker dragen.
  • Bewaar anderhalve meter afstand ten opzichte van elkaar.
  • Is het te druk op de kermis of bij een bepaald kraam? Kom dan op een ander moment terug wanneer het rustig(er) is.
  • Volg bij elke attractie of kraam de specifieke richtlijnen van de foorkramer.

(Antwerps Persbureau afbeelding capri23 pixabay)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten