• 20/05/2024

Vanaf oktober kan je elke maand terecht in de fietsbieb van Kapellen

KAPELLEN – Stel je voor: een bibliotheek zonder boeken maar met fietsen? Het kan. De Fietsbieb geeft gezinnen uit Kapellen de kans om voor hun kinderen een fiets te ontlenen tegen een lage prijs.

Ouders weten het al langer. Een kind ontgroeit zijn fietsje niet alleen bijzonder snel, ook de druk om regelmatig met een andere tweewieler uit te pakken neemt sneller toe dan de portemonnee kan volgen. Ook al vind je op een rommelmarkt vlot een leuk tweedehands fietsje, vaak komen er wat kosten aan te pas vooraleer zoon of dochter veilig de baan op kan.

Leden van de Fietsbieb hoeven zich daar geen zorgen over te maken. Zij kunnen voor hun kind (tot twaalf jaar) een lidmaatschap bij de fietsbieb nemen. Tweedehands, maar tiptop in orde. Is zoon of dochter aan een grotere fiets toe of wil hij of zij eens een ander modelletje? Wel, dan mogen leden de geleende fiets inwisselen voor een ander exemplaar uit de Fietsbieb. Een heel jaar lang. Zelfs langer, als je ook de volgende jaren fietsbieber blijft.

Fietsbieber ben je als je lid wordt. Lid worden kost je twintig euro voor een jaar. Wie echter een kinderfiets in goede staat aan de Fietsbieb schenkt, is meteen een jaar gratis fietsbieber. Die fiets wordt volledig in orde gebracht en krijgt snel een nieuw leven. Opgelet. Bij het lenen van een fiets wordt twintjg euro waarborg gevraagd. Uiteraard krijg je die terug wanneer je de fiets weer inlevert.

De Fietsbieb is een initiatief van en wordt ondersteund door Beweging.net en is opgestart in samenwerking met de gemeente. De werking ligt evenwel volledig in handen van lokale vrijwilligers. Deze ploeg van enthousiaste fietsherstellers, hardwerkende administratieve krachten en vele anderen moet ervoor zorgen dat de Kalmthoutse Fietsbieb een succes wordt.

Je kan vanaf oktober terecht in de Fietsbieb tijdens de maandelijkse openingsmomenten op de laatste zaterdag van de maand tussen 10 en 12 uur

Gisteravond opende de fietsbieb van Kapellen officieel de deuren voor stakeholders. De eerste opening voor publiek is gepland op zaterdag 29 oktober.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten