• 19/05/2024

Vanaf maandag twee maanden ernstige verkeershinder op de Bisschoppenhoflaan

DEURNE – Tijdens de maanden januari en februari is er verkeershinder op de Bisschoppenhoflaan ter hoogte van de Schijnpoortweg.

Vanaf maandag 8 januari zullen er door werken aan de middenberm in plaats van drie rijstroken slechts twee rijstroken ter beschikking zijn in elke rijrichting. Ook ter hoogte van de Van Cortbeemdelei zijn er minder rijstroken ter beschikking.

De doorstroming van het verkeer ter hoogte van het kruispunt Schijnpoortweg (Sportpaleis) zal hierdoor ernstig gehinderd zijn tot midden februari. Er wordt gevraagd om de omgeving zoveel als mogelijk te vermijden.

In de richting Wijnegem zijn er twee rijstroken beschikbaar. Men verwacht geen grote hinder.

Ook in de richting Antwerpen zijn er twee rijstroken beschikbaar. Het verkeer richting Noordersingel en oprit R1 moet hier tijdelijk over één rijstrook.

Een tweede rijstrook is voorzien voor verkeer richting Gabriël Theunisbrug. Men verwacht tijdens de ochtend- en avondspits vertraging en file.

Ter hoogte van de Van Cortbeemdelei is er vanaf februari slechts één rijstrook ter beschikking in beide richtingen. Men verwacht weinig hinder als gevolg van deze vermindering.

In de richting Wijnegem is er dan één rijstrook ter beschikking gedurende twee weken en in de richting Antwerpen één rijstrook gedurende twee maanden.

Men raadt autobestuurders tijdens de ochtend- en avondspits aan om de omgeving te vermijden of tijdig te vertrekken, of hier mogelijke alternatieven te bekijken.     .

Sinds de zomer van 2022 verlegt Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, nutsleidingen in de omgeving van het Sportpaleis in Deurne.

Die werken zijn nodig ter voorbereiding van de Oosterweelwerken. Dit jaar gaan de voorbereidende werken aan de Bisschoppenhoflaan de laatste fasen in.

De omgeving van Deurne Schijnpoort ondergaat de komende jaren een grote metamorfose. De Antwerpse Ring zoals we die vandaag kennen verdwijnt. Het Viaduct van Merksem breekt men af en vervangt men door een diepe sleuf.

Om het verkeer bij het Sportpaleis soepeler te laten verlopen, plant men de constructie van een compleet nieuw aansluitingscomplex ten zuiden van Schijnpoort.

Dit complex zal voorzien zijn van op- en afritten in alle rijrichtingen. Je zal vanaf hier de Ring kunnen oprijden zowel naar het zuiden, richting Brussel, als naar het noorden, richting Nederland.

Bovendien zal de nieuwe Ring onder de Schijnpoortweg doorlopen, waardoor er een overkapping ontstaat bij het Sportpaleis.

Deze overkapping zal veilige routes bieden voor fietsers en voetgangers, en een vlottere doorgang mogelijk maken voor het openbaar vervoer. (EM / Foto Lantis)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten