• 20/06/2024

Vanaf maandag maken Kim uit Kapellen en Chaima uit Kontich je elke weekdag wakker

KAPELLEN –Volgende week is het zover: op de 23ste dag van het jaar 23 gaat Goeiemorgen Morgen! van start, de nieuwe ochtendshow van Radio2. Peter Van de Veire (links op de foto) en Kim Van Oncen (rechts op de foto) uit Kapellen maken je elke weekdag wakker, met humor, nieuws dat je niet mag missen en verhalen uit de buurt. Peter en Kim zorgen voor een heldere blik op de regio, Vlaanderen én de wereld. Ze krijgen daarvoor de hulp van Margaux van de regio en nieuwsstemmen Charlotte en Chaima. Bedoeling is dat je op een positieve wakker wordt gemaakt en dat je over alles kan en mag meepraten. Goeiemorgen Morgen! krijgt ook een eigen logo.

Van Oncen: ‘Wat een avontuur waar ik in mag springen. Elke ochtend de Vlaming wakker mogen maken met een glimlach lijkt me zo’n privilege, daarvoor laat ik met plezier een stukje van mijn slaap. Ik ben leergiering, enthousiast en nu al een beetje moe, maar vooral blij dat ik dit met een radio-icoon als Peter mag doen. Bovendien heb ik geen filter. Ik ben benieuwd wat Peter en de luisteraars gaan vinden van mijn buikgevoel en ongezouten mening. Ik blijf  heel dicht bij mezelf wanneer ik jouw keuken binnenval, je auto, werkplek of waar je ook luistert. Goeiemorgen Morgen! lieve luisteraar, ik ben klaar voor jou.’

De nieuwsbulletins uit de vijf regio’s blijven behouden op de vertrouwde tijdstippen (zeven keer per dag), dus ook tijdens Goeiemorgen Morgen. Maar je zal nog meer verhalen uit je buurt horen. En die krijg je onder meer van Margaux van de regio. Zij doorkruist heel Vlaanderen en trekt elke dag naar een andere plek, van De Panne tot Maaseik, op zoek naar een boeiend verhaal. Margaux Bogaert werkte al als redactrice en reporter bij De Inspecteur en Radio2 Spits, doorkruiste als Ladybiker ons land en presenteerde de Radio2 Album200.

Charlotte Crul en Chaima Saysay worden de vaste nieuwsstemmen van Goeiemorgen Morgen. De twee brengen om beurten het nieuws in de Radio2-studio zelf, wat voor de nodige dynamiek met Peter en Kim moet zorgen. Charlotte Crul presenteert sinds 2017 het nationale nieuws bij Radio2. Daarvoor werkte ze tien jaar als reporter, eindredacteur en presentator bij Radio2 in Oost- en West-Vlaanderen. Haar radiocarrière begon ze bij Klara. Chaima Saysay woont in Kontich en hoorde je tot nu toe op MNM. Zij begon haar loopbaan bij Karrewiet en werkt al meer dan tien jaar als journaliste voor VRT. Het regionale nieuws wordt gebracht door de vertrouwde nieuwsstemmen uit je buurt.

Chaima: ‘Ik en Charlotte kijken er enorm naar uit om als nieuwslezer nu ook deel uit te maken van het programma zelf en de luisteraars weg te wijzen in de nieuwsverhalen van de dag. Aan de zijde van Peter en Kim wordt het gezellig. Na Goeiemorgen Morgen! blijven we ook verder op het uur het nieuws brengen op Radio2, tot en met 12 uur.’

Goeiemorgen Morgen! zal ook te zien zijn op Eén en VRT MAX, van 6 tot 9 uur. Ook de bezoeken van Margaux van de regio zal je mét beeld kunnen volgen. Tussen 9 en 10 uur krijg je op Eén dan livebeelden uit het hele land te zien, terwijl op Radio2 De Inspecteur consumentenproblemen oplost. Van 10 tot 12 uur kun je Radio2 Ann&Daan volgen, zowel op Radio2, VRT MAX als Eén. Heel Vlaanderen kan vanaf maandag uit de Goeiemorgen-Morgen!-Mok drinken door het radiospel Punto Punto te winnen, dat loopt tussen 7 uur en 7.30 uur. Je kan je mening elke dag delen om 8.10 uur in Mijn Gedacht. Ook het weer en verkeer krijgen een prominente plaats. Je zal de informatie niet alleen horen, maar ook zien als je kijkt naar Eén of VRT MAX. Je krijgt er weer- en verkeerskaarten in beeld. Tijdens de eerste uitzending, op maandag 23 januari, is Hugo Sigal de eregast. Hij krijgt een bijzonder eerbetoon. (EM / Foto VRT)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten