• 15/04/2024

Vanaf dinsdag rijden deze tien buslijnen niet langer door de Leopoldstraat in Mechelen

MECHELEN – Vanaf dinsdag 4 juli zal het busverkeer niet langer door de Leopoldstraat rijden in de stationsomgeving van Mechelen.

Alle bussen die voorheen door deze straat reden (lijnen 2, 5, 280, 282, 283, 550, 551, 552, 682 en 683) zullen nu in beide richtingen gebruikmaken van de Hendrik Consciencestraat.

Door de aanpassing van de reisweg van deze tien lijnen zal de halte ‘Mechelen Station perron 4’, die voorheen in de Leopoldstraat gelegen was, niet meer bediend worden.

De nieuwe halte bevindt zich nu op de rotonde aan de overkant van Mechelen Station. Voor reizigers die naar Mechelen gaan, zal de halte ‘Mechelen Station perron 1’ zich op de rotonde bevinden aan de kant van het station.

Deze wijziging kadert in de werken voor de heraanleg van het stationsplein. De nieuwe verkeerssituatie zal van kracht blijven totdat het volledige busstation is gebouwd.

De wijzigingen zorgen ervoor dat alle betrokken buslijnen Mechelen Station in beide richtingen kunnen blijven bedienen. (EM / Foto De Lijn)

­čĄ× Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten