• 27/05/2024

Vanaf 2 mei krijgt tramlijn 24 tijdens de daluren haar eindhalte aan het MAS

ANTWERPEN – Door de werken aan de Oosterweelverbinding zal het scheepvaartverkeer voor langere tijd een andere route in de Antwerpse haven volgen. Dit zal ook een impact hebben op tramlijn 24 Silsburg – Havenhuis. Tijdens de spitsuren blijft lijn 24 de normale reisweg tussen Silsburg en het Havenhuis volgen. Om een betrouwbare dienstverlening aan alle reizigers te kunnen leveren, wordt het traject van lijn 24 vanaf donderdag 2 mei tijdens de daluren aangepast. Lijn 24 rijdt dan tussen Silsburg en het MAS, en rijdt dus niet over de Mexicobrug tot aan eindhalte Havenhuis.

Tijdens de spitsuren (van 6:45 tot 9:00 uur, en van 15:45 tot 18:00 uur op werkdagen) zal lijn 24 nog steeds kunnen doorrijden tot eindhalte Havenhuis. Voor de spitsperiode zijn er afspraken gemaakt wanneer de brug open zal zijn. ​

Buiten de spitsperiode is het moeilijker voorspelbaar wanneer de bruggen zullen openstaan om het scheepsverkeer toe te laten, en hoe lang dat dan telkens zal zijn. ​ Wanneer de brug open staat kan de tram er niet over rijden. Om toch een betrouwbare dienstverlening te kunnen leveren op de volledige lijn 24, en te vermijden dat onvoorspelbare onderbrekingen de dienstverlening helemaal in de war sturen, zal lijn 24 tijdens de daluren niet meer naar het Havenhuis rijden. De lijn krijgt daarentegen haar eindhalte aan het MAS.
Deze werken zullen meerdere jaren in beslag nemen. Wanneer de nieuwe situatie een paar maanden zal gelopen hebben, plant De Lijn een evaluatie. Op basis van de opgedane ervaring ​ kan dan met de verschillende betrokkenen bekeken worden of deze omleiding op lijn 24 kan en moet aangepast worden.

Afbeeldingen stad Antwerpen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten