• 20/06/2024

Valentijn bij Molse personen met een beperking, wandel mee voor KotK

MOL – 109 personen met een beperking ontvingen met Valentijn een liefdevolle verrassing in Mol. Via verschillende kanalen, waaronder een mailing en een nieuwsbrief, werd vooraf opgeroepen om uiterlijk op 10 februari in te schrijven voor dit initiatief. Naast een kaartje met een persoonlijke boodschap van de schenker bestond het pakket uit pralines, hartjesconfetti, een geurkaars en een gratis filmticket van Cultuurcentrum ’t Getouw. Het initiatief werd alvast warm onthaald.

‘Laat de persoon die je graag ziet, weten dat hij of zij het waard is en bestel een Valentijnsverrassing bij de dienst seniorenplus!’ Deze oproep werd uitgestuurd via de nieuwsbrief voor personen met een beperking. Ook de mensen die een gemeentelijke thuiszorgpremie genieten (zowel de zorgbehoevende kinderen als de ouders) werden aangeschreven. Wendy Soeffers (N-VA), schepen voor personen met een beperking: ‘We ontvingen 109 reacties. Vrijdag werden de pakketjes samengesteld door vrijwilligers van G-Force, de werkgroep van en voor personen met een beperking. Gisteren konden de pakketjes worden opgehaald aan de balie van het lokaal dienstencentrum. We willen de vrijwilligers van G-Force en Cultuurcentrum ’t Getouw erg bedanken voor hun hulp.’

Hier enkele hartverwarmende reacties van mensen die een pakketje bestelden: ‘Mijn naam is Rosa. Ik ben op 17 mei 1958 getrouwd met mijn mooie man Louis. Ik zie hem juist zo graag als toen die dag. Daarom het mailtje voor Valentijn. Louis is sinds vijf jaar halfzijdig verlamd ten gevolge van een hersenbloeding. Dit is een zeer mooi gebaar.’ ‘Ik zou zo graag mijn mama willen verrassen omdat ik haar graag zie en ze zoveel doet voor mij. Ze zorgt al heel mijn leven goed voor mij. Daarom dat ik haar eens wil verrassen. Bedankt en een mooi initiatief.’ ‘Mama en papa, jullie zijn alle twee lief. Daarom ook mijn hartendief.’ ‘Lakbira chaibi voor Zakaria Seljkaoui. Ik hou van jou mijn engel Zakaria.’ ‘Louis is tien jaar en hij las onze brief. Spontaan antwoordt hij: ‘Mama, ik ga mee doen. Ik hou zoveel van mijn Nana (grootmoeder). Want die doet alles voor mij. Daarom dat ze een pakje met iets lekkers verdient.’ Ik denk dat dit zeker ook liefde is.’ ‘Hoi, ik ben Larissa en zou graag een Valentijn geven aan mijn mama omdat die altijd klaarstaat voor mij.’

Tot en met zondag 15 mei kan je deelnemen aan de wandel- en fotozoektocht van Kom op tegen Kanker (KotK). Deelnemers steunen zo de vier Molse teams die tijdens het Hemelvaartweekend meedoen aan de 1 000 kilometer voor KotK. Bovendien helpt de wandeling je op een leuke manier om 10 000 stappen per dag te zetten, een initiatief waar Mol zich als Gezonde Gemeente graag achter zet. En alsof dat nog niet genoeg is, maak je ook nog eens kans op prijzen met de zoektocht

Hilde Valgaeren (N-VA), schepen voor volksgezondheid: ‘De zoektocht is uitdagend voor zowel volwassenen als kinderen. Volwassenen zoeken in deze tweede editie naar 44 logo’s bij handelaars. Voor de kinderen hebben de vrijwilligers vijftien figuren, elk op een KotK-bloem, in de etalages verstopt. Je vertrekt en komt aan in het Centrum aan de hand van een vrij te volgen gemarkeerd stratenplan, beperkt tot het Centrum. De route is ongeveer vier kilometer. Volwassenen betalen vijf euro, kinderen tot en met twaalf jaar twee euro.’ Deelnameformulieren en reglement zijn onder meer verkrijgbaar bij Dienst toerisme, Markt 1a; Bibliotheek, Molenhoekstraat 2 en Wereldwinkel, Santo Tomásplein. Meer inspiratie op www.visitmol.be/10000stappen. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten